Ριζότο με λαχανικά
Ένα ελαφρύ και πολύχρωμο πιάτο, γεμάτο βιταμίνες, που αρέσει πάντα και είναι το ίδιο νόστιμο είτε ζεστό είτε κρύο!
Εκτέλεση - Directions
- Κόβουμε τις ντομάτες μας σε μικρά καρέ και ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, το σκόρδο και τα κρεμμύδια.
- Τα σωτάρουμε με το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, μαζί με τον αρακά, το καλαμπόκι και τα φασολάκια (ψιλοκομμένα).
- Προσθέτουμε ένα φλυτζάνι ζεστό νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 15' σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε στη κατσαρόλα το υπόλοιπο ζεστό νερό και μόλις αρχίσει να βράζει, βάζουμε το ρύζι και αλατοπιπερώνουμε.
- Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία και περιμένουμε μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό.
- Σερβίρουμε με τριμμένο φυτικό τυρί και λίγο χυμό λεμονιού.
- 1½ φλ. ρύζι
- 3½ φλ. ζεστό νερό
- 2 μέτριες κόκκινες πιπεριές
- ½ φλ. φασολάκια
- ½ φλ. αρακά
- ½ φλ. καλαμπόκι
- 4 μέτριες ντομάτες
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- Φυτικό τυρί
- Χυμό λεμονιού
- Αλάτι
- Πιπέρι
Διάρκεια:
01:00
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Κατσαρόλα
Μερίδες:
4
Κατηγορία
Ρύζι
Ετικέτες
- ρύζι
- ριζότο
- λαχανικά
- δίαιτα
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- υγιεινά
- υγεία
- χορτοφαγία
- vegetarian
- vegan
- gluten free
- glutenfree
- χωρίς γλουτένη
- καλοκαίρι
- νηστεία
- νηστίσιμο
- σαρακοστή
- κυρίως πιάτο
- εύκολη
- εύκολα και γρήγορα
- πρωτάρηδες
- φοιτητές
- κατσαρόλα
- κόκκινες πιπεριές
- φασολάκια
- αρακάς
- καλαμπόκι
- ντομάτες
- ντομάτα
- φρέσκα κρεμμυδάκια
- σκόρδο
- ελαιόλαδο
- φυτικό τυρί
- χυμός λεμονιού