Γεμιστές πιπεριές με σύκα, δυόσμο και κάσιους
Ένα πιάτο τόσο αρωματικό και διακριτικά γλυκό, που μας κάνει να ζητάμε συμπληρωματικές μερίδες! Χρώματα και γεύσεις αναμειγνύονται, για να ικανοποιήσουν πεινασμένα μάτια και απαιτητικούς ουρανίσκους.
Εκτέλεση - Directions
- Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση κατά μήκος και βγάζουμε τα σπόρια.
- Πολτοποιούμε τις ντομάτες, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το δυόσμο, τα σύκα και τα ανακατεύουμε μαζί με το ρύζι, τα κάσιους, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 45'.
- Σερβίρονται ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου, μαζί με φρέσκο ψωμί!
- 3 μεγάλες χρωματιστές πιπεριές
- 1 κρεμμύδι
- 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
- 1/3 ματσάκι δυόσμο
- 2 ξερά σύκα
- 8 κ.σ. ρύζι γλασέ
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 κ.σ. ψιλοκομένα κάσιους (ψημένα και αλατισμένα)
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Διάρκεια:
01:10
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Φούρνος
Μερίδες:
2
Κατηγορία
Ρύζι
Ετικέτες
- ρύζι
- γεμιστά
- πιπεριά
- πιπεριές
- κρεμμύδι
- κρεμμύδια
- σκόρδο
- δυόσμος
- ρύζι γλασέ
- ντομάτες
- κάσιους
- σύκα ξερά
- σύκα
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- Ελλάδα
- κυρίως πιάτο
- χορτοφαγία
- vegetarian
- vegan
- glutenfree
- gluten free
- χωρίς γλουτένη
- νηστεία
- νηστίσιμο
- σαρακοστή
- οικογενειακό τραπέζι
- κυριακάτικο τραπέζι
- φούρνος
- Βίκυ Χριστοπούλου
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινό
- υγιεινά
- υγιεινή διατροφή
- εύκολη