Ρύζι σε φόρμα
Το νοστιμότερο συνοδευτικό ρύζι, με το απλούστερο food styling για το γιορτινό τραπέζι ή και το καθημερινό για τους μερακλήδες!
Εκτέλεση - Directions
- Σε ζωμό που βράζει ρίχνουμε το αλάτι, τον κρόκο Κοζάνης και το ρύζι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Ταυτόχρονα, σοτάρουμε τα λαχανικά, το κρεμμύδι και τελευταίο το σκόρδο σε ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι, συνεχίζοντας το βράσιμο. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ή επιπλέον ζωμό.
- Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, δοκιμάζουμε για αλατοπίπερο και ανακατεύουμε με το μαϊντανό.
- Ρίχνουμε το ρύζι σε λαδωμένη φόρμα και το αφήνουμε να σταθεί για 20' περίπου.
- Το ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
- 2 φλ. ρύζι για πιλάφι ή parboiled (αν το θέλουμε πιο σπυρωτό)
- 5 φλ. ζωμό λαχανικών
- 2 φλ. ανάμεικτα λαχανικά της αρεσκείας μας, κομμένα καρέ
- 3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 πρέζα κρόκο Κοζάνης
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- λευκό πιπέρι
Διάρκεια:
00:45
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Κατσαρόλα
Μερίδες:
6
Tip:
Μπορούμε να εμπλουτίσουμε το ρύζι μας με ό,τι άλλο μας αρέσει και έχουμε διαθέσιμο στο ψυγείο μας όπως τόφου, τυρί, σταφίδες, ξηρούς καρπούς, μείγματα μπαχαρικών κ.ά.
Κατηγορία
Ρύζι
Ετικέτες
- ρύζι
- κατσαρόλα
- ορεκτικά
- συνοδευτικό
- λαχανικά
- κρεμμύδι
- σκόρδο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- λευκό πιπέρι
- μαϊντανός
- ζωμός λαχανικών
- ζωμός
- κρόκος Κοζάνης
- χορτοφαγία
- vegetarian
- vegan
- νηστεία
- νηστίσιμο
- σαρακοστή
- υγεία
- υγιεινό
- υγιεινές συνταγές
- χωρίς γλουτένη
- glutenfree
- gluten free
- πάρτι
- παιδί
- παιδικό πάρτι
- εύκολη
- Βίκυ Χριστοπούλου