Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 6797

Παντζαρομπουκίτσες

Παντζαρομπουκίτσες
Εύκολη

Παντζαρένιες μπουκίτσες με καρύδι και ξιδάτη σως παντζαριού! Έχουν τέλεια υφή και όταν τις περνάμε και εξωτερικά με τριμμένο καρύδι γίνονται τέλειες! Τραγανές εξωτερικά και βουτυρένιες εσωτερικά και με το ντιπ δίπλα θα γίνουν διπλά ανάρπαστες στα τραπεζώματα! Τις συστήνουμε ανεπιφύλακτα για πρώτο πιάτο σε τραπέζι. Θα έχουν μεγάλη επιτυχία!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 01:00
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Πλένουμε πολύ καλά τους βολβούς παντζαριών, τους τοποθετούμε σε κατσαρόλα, καλύπτουμε με νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν (να τρυπιούνται εύκολα με πιρούνι).
    2. Έπειτα απομακρύνουμε απ’ το νερό και ξεφλουδίζουμε.

    Για τις μπουκίτσες:

    1. Τοποθετούμε στο multi τα καρύδια και πολτοποιούμε ελαφρώς, μέχρι να γίνουν μικρά κομμάτια.
    2. Αφαιρούμε απ' το multi τη μισή ποσότητα απ' τα καρύδια και τη μεταφέρουμε σ' ένα άλλο μπολ.
    3. Το υπόλοιπο μισό το πολτοποιούμε μέχρι να γίνει σκόνη.
    4. Έπειτα ρίχνουμε τους 8 βολβούς παντζαριών, λίγο αλάτι και πιπέρι και πολτοποιούμε.
    5. Το μείγμα που θα προκύψει το πλάθουμε σε μπαλίτσες τις οποίες εν συνεχεία περνάμε απ' το μπολ με το τριμμένο καρύδι.
    6. Στο σερβίρισμα προσθέτουμε λίγο καρύδι ακόμα και ρίγανη.

    Για τη sauce:

    1. Τοποθετούμε στο multi τους 2 βολβούς που έχουν μείνει, προσθέτουμε το σκόρδο, το ξύδι, μπαλσάμικο, το ελαιόλαδο, λίγη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και πολτοποιούμε.
    2. Στο σερβίρισμα προσθέτουμε λίγη ρίγανη ακόμα και φρέσκο μαϊντανό.

    Προετοιμασία: 10'   
    Εκτέλεση: 50'

    Συστατικά:
    • 10 βολβοί παντζαριού
    • 400 γρ. καρύδι
    • 1 σκελίδα σκόρδο
    • 1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
    • Ελαιόλαδο
    • Ρίγανη
    • Αλάτι
    • Πιπέρι
    Τρόπος μαγειρέματος: Κατσαρόλα
    Μερίδες: 25-30 μπουκίτσες
    Tip:

    Πρόταση για το σερβίρισμα: η sauce παντζαριού είναι καλή ιδέα να σερβίρεται ξεχωριστά, ώστε ο καθένας ανάλογα με το γούστο του ν' αυξομειώνει την ξιδάτη και σκορδάτη ένταση στη γεύση με την ανάλογη ποσότητα απ' τη sauce.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
15  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή