Χούμους (Ρεβυθοσαλάτα)
Ένα πανεύκολο πιάτο, υγιεινό, ελαφρύ και αισθησιακό - μας ταξιδεύει στη μαγεία των γεύσεων και της γαστρονομικής κουλτούρας της Ανατολής!
Εκτέλεση - Directions
- Μουσκεύουμε από την προηγούμενη ημέρα τα ρεβύθια για 12 ώρες σε νερό, στο οποίο έχουμε ρίξει και λίγη σόδα.
- Τα ξεπλένουμε καλά και τα βράζουμε σε βαθιά κατσαρόλα με μπόλικο νερό, ώσπου να μαλακώσουν καλά (κρατάμε στην άκρη το ζωμό που βράσανε).
- Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ.
- Προσθέτουμε το ταχίνι, το σκόρδο, το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και αραιώνουμε (με το μάτι - όσο πάρει) με το ζωμό από τα ρεβύθια.
- Αναμειγνύουμε καλά τα υλικά, μέχρι να έχουμε ένα παχύρρευστο μείγμα, όπως του πουρέ της πατάτας.
- Αδειάζουμε σε βαθιά πήλινα μπολάκια (για να κρατήσουμε και ατμόσφαιρα ανατολής) και πασπαλίζουμε με κόκκινο πιπέρι.
- Αν θέλουμε, κάνουμε στη μέση μια μικρή λακούβα και ρίχνουμε επιπλέον ελαιόλαδο.
- Μπορούμε ακόμα να τσιγαρίσουμε σπόρους από κουκουνάρι και να τους ρίξουμε μέσα ή μερικά βρασμένα ρεβύθια που κρατήσαμε από πριν στην άκρη.
- Στολίζουμε με μερικά φυλλαράκια μαϊντανού και είναι έτοιμο!
- 250 γρ. ρεβύθια, αποφλοιωμένα
- ½ κ.γ. σόδα φαγητού
- ½ φλ. ταχίνι
- ¼ φλ. χυμό λεμονιού
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- μαϊντανός ψιλοκομμένος για το γαρνίρισμα
- κουκουνάρι (προαιρετικά)
- ½ φλ. ζωμό από τα ρεβύθια
Διάρκεια:
13:30
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Κατσαρόλα
Μερίδες:
4
Κατηγορία
Ορεκτικά-Μεζέδες
Ετικέτες
- ορεκτικά
- ορεκτικά μεζέδες
- Λίβανος
- λιβανέζικη κουζίνα
- ρεβύθια
- σόδα
- ταχίνι
- χυμός λεμονιού
- ελαιόλαδο
- σκόρδο
- μαϊντανός
- κουκουνάρι
- κουκουναρόσπορος
- δίαιτα
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- υγιεινά
- υγεία
- χορτοφαγία
- vegetarian
- vegan
- glutenfree
- gluten free
- χωρίς γλουτένη
- καλοκαίρι
- νηστεία
- νηστίσιμο
- σαρακοστή
- κυρίως πιάτο
- εύκολη
- πρωτάρηδες
- φοιτητές
- κατσαρόλα