Τυροκαυτερή χωρίς... τυρί!
Εύκολη και νόστιμη τυροκαυτερή, χωρίς τυρί! Οι ποσότητες είναι ενδεικτικές, προσθέτουμε ή μειώνουμε, ανάλογα με το γούστο μας!
Εκτέλεση - Directions
- Μουλιάζουμε τα αμύγδαλα για 8 ώρες.
- Στη συνέχεια, τα βάζουμε για 2' μέσα σε ζεστό νερό και τα ξεφλουδίζουμε.
- Βάζουμε τα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα στο multi και προσθέτουμε το νερό, το λάδι και το χυμό λεμονιού. Χτυπάμε μέχρι να αποχτήσει το μείγμα μια κρεμμώδη υφή.
- Εάν η τυροκαυτερή είναι πολύ παχύρεστη, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό ή λάδι.
- Τρίβουμε στον τρίφτη το αγγούρι και το στύβουμε πολύ καλά.
- Ψιλοκόβουμε την καυτερή πιπεριά και τον άνηθο.
- Λιώνουμε το σκόρδο.
- Προσθέτουμε στην τυροκαυτερή το αγγούρι, την πιπεριά, το σκόρδο, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μ' ένα κουτάλι.
- Η τυροκαυτερή μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!
- 1 φλ. ωμά αμύγδαλα
- ¼ φλ. νερό
- ¼ φλ. ελαιόλαδο
- χυμό ½ λεμονιού
- 1 αγγούρι μικρό
- ½ καυτερή πιπεριά
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- λίγο άνηθο (προαιρετικά)
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- φυσικό αλάτι
Διάρκεια:
00:20
Δυσκολία:
Πολύ εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Χρόνος προετοιμασίας: 8 ώρες - Χρόνος παρασκευής: 20'
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Χωρίς μαγείρεμα
Μερίδες:
4
Κατηγορία
Ορεκτικά-Μεζέδες
Ετικέτες
- ορεκτικά
- ορεκτικά μεζέδες
- τυροκαυτερή
- πολύ εύκολη
- εύκολα και γρήγορα
- πρωτάρηδες
- φοιτητές
- σνακ
- πάρτι
- χωρίς μαγείρεμα
- αμύγδαλα
- ελαιόλαδο
- χυμός λεμονιού
- λεμόνι
- λεμόνια
- αγγούρι
- πιπεριά
- πιπεριές
- καυτερή πιπεριά
- καυτερές πιπεριές
- σκόρδο
- άνηθος
- δίαιτα
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- υγιεινά
- υγεία
- χορτοφαγία
- vegetarian
- vegan
- glutenfree
- gluten free
- χωρίς γλουτένη
- καλοκαίρι
- νηστεία
- νηστίσιμο
- σαρακοστή
- ωμοφαγία
- raw
- raw vegan
- Raw Food