Φάβα παντρεμένη
Ένα παραδοσιακό, πεντανόστιμο πιάτο της μεσογειακής κουζίνας και ταυτόχρονα ένας πολύ πετυχημένος γάμος!
Εκτέλεση - Directions
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη φάβα και προσθέτουμε νερό ώσπου να καλυφθεί (περίπου 1 λίτρο).
- Ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι, το ολόκληρο κρεμμύδι και τα φύλλα δάφνης.
- Κατά τη διάρκεια του βρασμού, αφαιρούμε τον αφρό από την επιφάνεια του νερού με μια κουτάλα και ανακατεύουμε συχνά, ώστε να μην κολλήσει.
- Ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
- Όταν χυλώσει καλά, την αλέθουμε με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο μπλέντερ (πάντρεμα).
- Σερβίρουμε τη φάβα μας ζεστή ή κρύα προσθέτοντας λιαστή ντομάτα και ελαιόλαδο.
- ½ κιλό φάβα
- 1 κρεμμύδι, ολόκληρο
- 2 δαφνόφυλλα
- λίγο αλάτι
- 3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο + έξτρα για το σερβίρισμα
- λιαστή ντομάτα
- Ιδανική με ρακή ή τσίπουρο.
Διάρκεια:
01:30
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Κατσαρόλα
Μερίδες:
4
Πρόταση για Ποτό:
Κατηγορία
Ορεκτικά-Μεζέδες
Ετικέτες
- ορεκτικά
- ορεκτικά μεζέδες
- μεζέδες
- ουζομεζέδες
- φάβα
- φάβα παντρεμένη
- εύκολη
- Μεσόγειος
- Ελλάδα
- ελληνική κουζίνα
- κρεμμύδι
- κρεμμύδια
- δαφνόφυλλο
- δάφνη
- ελαιόλαδο
- λιαστή ντομάτα
- λιαστές ντομάτες
- δίαιτα
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- υγιεινά
- υγεία
- χορτοφαγία
- vegetarian
- vegan
- glutenfree
- gluten free
- χωρίς γλουτένη
- καλοκαίρι
- νηστεία
- νηστίσιμο
- σαρακοστή
- παραδοσιακό