Καροτοκεφτέδες
Πρωτότυπα, λαχταριστά κεφτεδάκια, που θα αρέσουν πολύ και στα παιδιά. Αν μάλιστα τα συνοδεύσουμε με ένα ελαφρύ ντιπ, μπορεί να γίνουν μέχρι και κυρίως πιάτο!
Εκτέλεση - Directions
- Βράζουμε τις πατάτες και τα καρότα, σε αλατισμένο νερό.
- Όσο βράζουν οι πατάτες και τα καρότα, μουλιάζουμε σε 3 κ.σ. νερό 1 κ.σ. κοπανισμένο λιναρόσπορο και το αφήνουμε στην άκρη.
- Τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε μέσα σ' ένα μεγάλο μπολ.
- Βάζουμε σε μπωλ, όλα τα υλικά της γέμισης και το λιναρόσπορο και τα ζυμώνουμε καλά με τα χέρια.
- Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε στο καλαμποκέλαιο.
- Μόλις ροδίσουν, τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε πιατέλα.
- 4 μεγάλα καρότα, βρασμένα και λιωμένα
- 3 πατάτες, καθαρισμένες και βρασμένες
- 2 κρεμμύδια, τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
- 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλ. τριμμένο φυτικό τυρί
- 1 κ.σ. κοπανισμένο λιναρόσπορο
- ½ φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. δυόσμο ξηρό
- αλάτι
- πιπέρι
- καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Διάρκεια:
00:45
Δυσκολία:
Μέτρια
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Τηγάνι
Μερίδες:
20 καροτοκεφτέδες
Κατηγορία
Ορεκτικά-Μεζέδες