Σπιτικό τουρσί κουνουπίδι και αγγούρι
Μια παλιά πολίτικη συνταγή, που αποτελεί τον ιδανικό συνοδευτικό μεζέ για ούζο ή τσίπουρο. Φτιάχνεται από την προηγούμενη μέρα και τον απολαμβάνουμε με καλή παρέα την επόμενη.
Εκτέλεση - Directions
- Πλένουμε το κουνουπίδι και το αγγούρι.
- Κόβουμε το κουνουπίδι σε φουντίτσες και το αγγούρι σε ροδέλες με τη φλούδα του.
- Τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο βάζο.
- Σ' ένα κατσαρολάκι, βράζουμε το ξύδι με το νερό και τα υπόλοιπα υλικά, για 5'.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το υγρό για 10' να γίνει χλιαρό και στη συνέχεια το προσθέτουμε στο βάζο με το κουνουπίδι και το αγγούρι.
- Μόλις έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, βάζουμε το βάζο σκεπασμένο στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ημέρα, ώστε να δέσουν οι γεύσεις και τ' αρώματα.
- Από την επόμενη ημέρα, είναι έτοιμο να το απολαύσουμε με ούζο ή τσίπουρο.
- ½ κεφάλι κουνουπίδι
- 1 αγγούρι
- 1½ φλ. ξύδι από λευκό κρασί
- 2½ φλ. νερό
- 1½ κ.σ. χοντρό αλάτι
- 2 κ.γ. ζάχαρη
- 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και πατημένες
- 1 καυτερή πιπερίτσα
- 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι σε κόκκους
- 1 δαφνόφυλλο
- 3 γαρύφαλλα
Δυσκολία:
Πολύ εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Χωρίς μαγείρεμα
Μερίδες:
4-5 άτομα
Κατηγορία
Ορεκτικά-Μεζέδες
Ετικέτες
- ουζομεζέδες
- κουνουπίδι
- Τουρκία
- τουρσί
- αγγούρι
- μεζέδες
- ξύδι
- καυτερές πιπεριές
- καυτερή πιπεριά
- σκόρδο
- δαφνόφυλλο
- γαρύφαλλο
- Καθαρά Δευτέρα
- vegan
- vegetarian
- χορτοφαγία
- νηστεία
- νηστίσιμο
- σαρακοστή
- χωρίς μαγείρεμα
- δίαιτα
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- υγιεινά
- υγεία
- glutenfree
- gluten free
- χωρίς γλουτένη
- ορεκτικά
- ορεκτικά μεζέδες
- τσίπουρο
- πολύ εύκολη
- φοιτητές