Κροκέτες με λαχανικά και όσπρια
Ένα πιάτο, που θα μας αποζημιώσει απόλυτα, για την υπομονή που μας επέβαλλε με την προετοιμασία του. Είναι τραγανές και είναι υπέροχες!
Εκτέλεση - Directions
- Βάζουμε στο νερό από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια και τα κουκιά.
- Βράζουμε σε ξεχωριστές κατσαρόλες όλα τα όσπρια.
- Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Βάζουμε σε τρυπητό τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι και τα πατάμε καλά για να φύγουν όλα τα υγρά. Βράζουμε τις πατάτες.
- Ξεφλουδίζουμε τα κουκιά.
- Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ εκτός από το αλεύρι και το λάδι για τηγάνισμα και αναμειγνύουμε όλα τα υλικά.
- Το μείγμα πρέπει να είναι σφικτό και να πλάθεται.
- Αν είναι υδαρές προσθέτουμε περισσότερη φρυγανιά.
- Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτεδάκια, τα πανάρουμε στο αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
- Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια ζεστά και τα συνοδεύουμε με μια σαλάτα.
- Διάρκεια: προετοιμασία 12 ώρες, μαγείρεμα 1 ½ ώρα
- 200 γρ. ρεβίθια
- 150 γρ. φάβα
- 150 γρ. ξερά κουκιά
- 100 γρ. κολοκυθάκια, τριμμένα
- 2 μεγάλες πατάτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
- 3 κ.σ. δυόσμος
- ½ φλ. μαϊντανός
- 200 γρ. φρυγανιά
- 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένο
- Αλεύρι για το πανάρισμα
- Λάδι για το τηγάνισμα
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διάρκεια:
01:30
Δυσκολία:
Δύσκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Τηγάνι
Μερίδες:
6
Κατηγορία
Ορεκτικά-Μεζέδες