Μελιτζανοσαλάτα με καρύδια
Μια ιδιαίτερα γευστική και αρωματική μελιτζανοσαλάτα, ένα ορεκτικό που μπορεί και να κλέψει την παράσταση στο τραπέζι μας!
Εκτέλεση - Directions
- Πλένουμε και τρυπάμε με το πιρούνι τις μελιτζάνες.
- Τυλίγουμε την κάθε μια σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στο γκριλ.
- Αφού τις αφήσουμε να κρυώσουν καλά, τις καθαρίζουμε και τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι για να αφαιρέσουμε τα υγρά τους.
- Τις λιώνουμε με ένα πιρούνι και τις βάζουμε σ' ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το μαϊντανό, τα καρύδια, το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το λάδι, το χυμό λεμονιού, το ξύδι και αλατοπιπερώνουμε.
- Ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά και μεταφέρουμε το μείγμα μας σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
- Χρειάζεται να παραμείνει στο ψυγείο για τουλάχιστον 24 ώρες, πριν τη σερβίρουμε.
- 3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
- 1 φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 φλ. πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- ½ φλ. καρύδι, ψιλοτριμμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. ξύδι λευκό
- Αλάτι και πιπέρι
Διάρκεια:
00:40
Δυσκολία:
Μέτρια
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Φούρνος
Μερίδες:
4 - 6
Κατηγορία
Ορεκτικά-Μεζέδες
Ετικέτες
- ορεκτικά μεζέδες
- ορεκτικά
- μελιτζανοσαλάτα
- μελιτζάνα
- καρύδια
- δίαιτα
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- υγιεινά
- υγεία
- χορτοφαγία
- vegetarian
- vegan
- glutenfree
- gluten free
- χωρίς γλουτένη
- καλοκαίρι
- νηστεία
- νηστίσιμο
- σαρακοστή
- μέτρια
- φοιτητές
- πάρτι
- σνακ
- φούρνος
- κρεμμύδι
- πιπεριές
- πιπεριά
- μαϊντανός
- σκόρδο
- ελαιόλαδο
- χυμός λεμονιού
- λεμόνι
- ξύδι λευκό