Κουνουπιδοκεφτέδες
Το κουνουπίδι, εκτός από απαραίτητη τροφή για τον οργανισμό μας, είναι εξαιρετικό σε νοστιμιά στις διάφορες παραλλαγές του και σαν κυρίως πιάτο αλλά και (όπως εδώ) σαν ορεκτικό!
Εκτέλεση - Directions
- Κόβουμε τα σκληρά κοτσάνια του κουνουπιδιού.
- Tο τεμαχίζουμε στα τέσσερα και το βράζουμε για 20' σε αλατισμένο νερό.
- Στη συνέχεια το σουρώνουμε και το πολτοποιούμε με το πιρούνι.
- Σ' ένα φλυτζάνι, βάζουμε 3 κ.σ. νερό και το λιναρόσπορο και τον αφήνουμε να μουλιάσει όσο συνεχίζουμε την προετοιμασία.
- Τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη, μουλιάζουμε τις φρυγανιές στο γάλα σόγιας και ψιλοκόβουμε το δυόσμο.
- Aνακατεύουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το μείγμα για 1 ώρα στο ψυγείο.
- Σε βαθύ τηγάνι, βάζουμε άφθονο λάδι, να κάψει.
- Πλάθουμε το μείγμα μας σε μικρά κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε στο καυτό λάδι.
- Τα τοποθετούμε σε πιατέλα, πάνω σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.
- 1 μέτριο κουνουπίδι (1½-2 κιλά)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 κ.σ. δυόσμο
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 1 φλ. γάλα σόγιας
- 7 φρυγανιές
- 1 φλ. αλεύρι
- 1 κ.σ. κοπανισμένο λιναρόσπορο
- Eλαιόλαδο για το τηγάνισμα
Διάρκεια:
02:00
Δυσκολία:
Μέτρια
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Τηγάνι