Οι κεφτέδες της... φακής!
Πεντανόστιμοι και χορταστικοί! Αλλά πάνω απ’ όλα θρεπτικοί και υγιεινοί οι συγκεκριμένοι κεφτέδες! Τους συνοδεύουμε με ένα δροσερό ντιπ και λεμονάκι.
Εκτέλεση - Directions
- Bράζουμε τις φακές σε νερό ώσπου να μαλακώσουν.
- Σ' ένα φλυτζάνι, βάζουμε 6 κ.σ. νερό και το λιναρόσπορο και τον αφήνουμε να μουλιάσει όσο συνεχίζουμε την προετοιμασία.
- Στραγγίζουμε και πολτοποιούμε τις φακές στο μούλτι και τις αδειάζουμε σε μπολ.
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και τα πολτοποιούμε κι αυτά στο μούλτι. Τα προσθέτουμε στο μπολ με τις φακές.
- Ρίχνουμε στο ίδιο μπολ, όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε.
- Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο, για περίπου ½ ώρα, να σφίξει.
- Πλάθουμε σε κεφτεδάκια, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε.
- Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν το λάδι τους.
- Σερβίρουμε, γαρνίροντας με φέτες λεμονιού.
- 1 φλ. φακές
- ½ φλ. φρέσκα κρεμμυδάκια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 φλ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί ή φρυγανιά
- 1 κολοκυθάκι μικρό, τριμμένο
- 2 κ.σ. κοπανισμένο λιναρόσπορο
- 1 κ.γ. δυόσμος
- Αλάτι
- Αλεύρι για το πανάρισμα
- Λάδι για το τηγάνισμα
Διάρκεια:
01:30
Δυσκολία:
Μέτρια
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Τηγάνι
Μερίδες:
20 κεφτεδάκια
Πρόταση για Ποτό:
Τσίπουρο, ουζάκι ή μπυρίτσα!