Κεφτεδάκια από καρότο και πατάτα
Μια πολύ νόστιμη λύση για κεφτεδάκια. Γίνονται εύκολα, γρήγορα και το αποτέλεσμα θα μας εντυπωσιάσει! Ιδανικά για μεζέ με καλή παρέα!
Εκτέλεση - Directions
- Βράζουμε τις πατάτες και τα καρότα σε αλατισμένο νερό.
- Τα στραγγίζουμε και τα λιώνουμε μέσα σ' ένα μπολ.
- Σ' ένα φλυτζάνι, βάζουμε 6 κ.σ. νερό και το λιναρόσπορο και τον αφήνουμε να μουλιάσει όσο συνεχίζουμε την προετοιμασία.
- Τρίβουμε τα κρεμμύδια και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό.
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπολ και ζυμώνουμε με τα χέρια.
- Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
- Μόλις ροδίσουν, τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε πιατέλα.
- Συνοδεύουμε αν θέλουμε με καστανό ρύζι και πράσινη σαλάτα.
- 4 μεγάλα καρότα
- 3 πατάτες καθαρισμένες
- 2 κρεμμύδια τριμμένα
- 1 φλ. αλεύρι ρυζιού
- 1 φλ. τριμμένο φυτικό τυρί
- 2 κ.σ. κοπανισμένο λιναρόσπορο
- ½ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. δυόσμο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Διάρκεια:
00:50
Δυσκολία:
Μέτρια
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Τηγάνι
Μερίδες:
20 κεφτεδάκια
Κατηγορία
Ορεκτικά-Μεζέδες