Η σαλάτα του Βεζύρη - Vezir salad
Μια παραδοσιακή συνταγή με προέλευση από την Τουρκία, που μας έδωσε η φίλη μας η Ντόρις, με καρυδάτη, πικάντικη γεύση!
από τη Βίκυ Χριστοπούλου
(Scroll down for recipe in English)
Εκτέλεση - Directions
- Πολτοποιούμε στο multi όλα τα υλικά, προσέχοντας να αφήσουμε λίγη υφή στα καρύδια.
- Blend everything together making sure to keep some of the texture of the walnuts.
- 1 φλ. καρύδια
- 2 φλ. μαϊντανό
- 1 κ.σ. τοματοπελτέ
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κύμινο
- χυμό ½ λεμoνιού
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 cup walnuts
- 2 cups parsley
- 1 tbsp tomato paste
- 2-3 garlic cloves
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- 1 tsp cumin
- ½ juiced lemon
- Salt and pepper to taste
Διάρκεια:
00:15
Δυσκολία:
Πολύ εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
- - - - - - - - - -
Συστατικά:
- - - - - - - - - -
Τρόπος μαγειρέματος:
Χωρίς μαγείρεμα
Κατηγορία
Ορεκτικά-Μεζέδες
Ετικέτες
- Τουρκία
- παραδοσιακό
- καρύδια
- μαϊντανός
- τοματοπελτές
- σκόρδο
- ελαιόλαδο
- κύμινο
- χυμός λεμονιού
- λεμόνι
- walnuts
- parsley
- tomato paste
- garlic
- extra virgin olive oil
- cumin
- lemon juice
- lemon
- δίαιτα
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- υγιεινά
- υγεία
- χορτοφαγία
- vegetarian
- vegan
- glutenfree
- gluten free
- χωρίς γλουτένη
- χωρίς μαγείρεμα
- καλοκαίρι
- νηστεία
- νηστίσιμο
- σαρακοστή
- πολύ εύκολη
- πρωτάρηδες
- φοιτητές
- πάρτι
- σνακ
- Βίκυ Χριστοπούλου
- Vicky Christopoulou
- ορεκτικά
- ορεκτικά μεζέδες