Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Τέλεια αϊολί! - Perfect aioli!

Τέλεια αϊολί! - Perfect aioli!
Πολύ εύκολη

H τελειότερη σος από την Προβηγκία, που κατέκτησε τη Μεσόγειο. Εμείς την απολαμβάνουμε με φυτικά υλικά και πολλή πολλή όρεξη!

από τη Βίκυ Χριστοπούλου

(Scroll down for recipe in English)

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:45
    Δυσκολία: Πολύ εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Σ' ένα μπλέντερ, χτυπάμε σε πρώτη φάση το γάλα σόγιας με το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το σκόρδο και το αλατοπίπερο.
    2. Έπειτα, όσο λειτουργεί το μπλέντερ, προσθέτουμε με πολύ αργή και σταθερή ροή το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το ηλιέλαιο, μέχρι να πήξει η σος μας. Μπορεί να χρειαστεί λιγότερο λάδι από την προτεινόμενη ποσότητα ή λίγο ακόμα. Εξαρτάται από την πυκνότητα του γάλατος που θα χρησιμοποιήσουμε.
    3. Δοκιμάζουμε λίγο πριν πήξει εντελώς για αλατοπίπερο ή ότι άλλο θέλουμε να προσθέσουμε.
    4. Αποθηκεύουμε τη σος σε ένα βάζο και την τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 30’ ώστε να πήξει λιγάκι ακόμα και είναι έτοιμη να τη σερβίρουμε.

    * Η ποσότητα, είναι για ένα μεγάλο βάζο.

    - - - - - - - - - - - - -

    1. First blend together the soya milk, the mustard, the garlic and the seasonings.
    2. Then, while the blender is working, add in a slow, steady stream the olive oil and then the sunflower oil until the sauce has thickened. You might use less oil or even a bit more than suggested - it depends on the milk you decide to use.
    3. Just before you reach the desired consistency, taste the sauce in vase there is need for more seasoning.
    4. Cover and refrigerate for at least 30’ before serving.

    * The quantity is enough for a large jar.

    Συστατικά:
    • 300 ml φυτικό γάλα, κατά προτίμηση σόγιας
    • 250 ml περίπου ηλιέλαιο
    • 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
    • 1½ κ.σ. μουστάρδα
    • 2 σκελίδες σκόρδο
    • αλάτι
    • λευκό πιπέρι

    - - - - - - - - -

    • 300 ml soya milk
    • 250 ml sunflower oil
    • 100 ml extra virgin olive oil
    • 3 tbsp lemon juice
    • 1½ tbsp mustard
    • 2 garlic cloves
    • Salt and white pepper to taste
    Τρόπος μαγειρέματος: Χωρίς μαγείρεμα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
14  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή