Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Ντιπ μαύρης φακής

Ντιπ μαύρης φακής
Πολύ εύκολη

Αυτό το ντιπ, έχει σαν βασικό συστατικό τις μαύρες φακές (Beluga), που διαθέτουν μια πιο ιδιαίτερη και γήινη γεύση. Ο συνδυασμός τους με άλλα, προσεκτικά επιλεγμένα υλικά, θα μας εκπλήξει ευχάριστα και θα μας κάνει να ζητάμε περισσότερο!

της Βίκυς Χριστοπούλου

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:45
    Δυσκολία: Πολύ εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Πλένουμε τις φακές και τις βράζουμε σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 30').
    2. Σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
    3. Σε μπλέντερ προσθέτουμε όλα τα υλικά και πολτοποιούμε.
    4. Δοκιμάζουμε για αλάτι και για άλλα συστατικά και διορθώνουμε μέχρι να είμαστε ικανοποιημένοι.
    5. Σερβίρουμε με μπαστουνάκια λαχανικών και πολλή όρεξη!
    Συστατικά:
    • 1 φλ. μαύρες φακές
    • 1 σκελίδα σκόρδο
    • ¼ φλ. ταχίνι ολικής άλεσης
    • 1 μικρό κρεμμύδι
    • 50 ml ελαιόλαδο
    • 1 λεμόνι χυμό
    • 1/2 λεμόνι ξύσμα
    • 1 κ.γ. υγρό καπνό
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • λαχανικά κομμένα σε μπαστουνάκια (π.χ. σέλερι, καρότο, αγγούρι)
    Τρόπος μαγειρέματος: Κατσαρόλα
    Μερίδες: 4
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
20  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή