Ντιπ μαύρης φακής
Αυτό το ντιπ, έχει σαν βασικό συστατικό τις μαύρες φακές (Beluga), που διαθέτουν μια πιο ιδιαίτερη και γήινη γεύση. Ο συνδυασμός τους με άλλα, προσεκτικά επιλεγμένα υλικά, θα μας εκπλήξει ευχάριστα και θα μας κάνει να ζητάμε περισσότερο!
Εκτέλεση - Directions
- Πλένουμε τις φακές και τις βράζουμε σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 30').
- Σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε μπλέντερ προσθέτουμε όλα τα υλικά και πολτοποιούμε.
- Δοκιμάζουμε για αλάτι και για άλλα συστατικά και διορθώνουμε μέχρι να είμαστε ικανοποιημένοι.
- Σερβίρουμε με μπαστουνάκια λαχανικών και πολλή όρεξη!
- 1 φλ. μαύρες φακές
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ¼ φλ. ταχίνι ολικής άλεσης
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι χυμό
- 1/2 λεμόνι ξύσμα
- 1 κ.γ. υγρό καπνό
- αλάτι
- πιπέρι
- λαχανικά κομμένα σε μπαστουνάκια (π.χ. σέλερι, καρότο, αγγούρι)
Διάρκεια:
00:45
Δυσκολία:
Πολύ εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Κατσαρόλα
Μερίδες:
4
Κατηγορία
Ορεκτικά-Μεζέδες
Ετικέτες
- ορεκτικά
- ορεκτικά μεζέδες
- πολύ εύκολη
- εύκολα και γρήγορα
- ντιπ
- φακές
- μαύρες φακές
- φακές beluga
- σκόρδο
- ταχίνι
- κρεμμύδι
- κρεμμύδια
- ελαιόλαδο
- λεμόνι
- λεμόνια
- ξύσμα λεμονιού
- χυμός λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι
- λαχανικά
- χορτοφαγία
- vegetarian
- vegan
- νηστεία
- νηστίσιμο
- σαρακοστή
- χωρίς γλουτένη
- glutenfree
- gluten free
- πάρτι
- μπουφές
- Βίκυ Χριστοπούλου
- κατσαρόλα
- υγρός καπνός