Γουακαμόλε αλά Ελληνικά
Το γουακαμόλε αποφάσισε να ντυθεί Ελληνικά! Με ελιές, κάπαρη, ρίγανη και τραγανές πίτες, ήρθε να δώσει χρώμα και γεύση στη συλλογή των ορεκτικών μας.
Εκτέλεση - Directions
- Λαδώνουμε ελαφρά τις πίτες, τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και τις ψήνουμε για λίγα λεπτά, στους 180 βαθμούς με αέρα, μέχρι να γίνουν τραγανές.
- Σ' ένα μπολ, πολτοποιούμε τα αβοκάντο μαζί με τον χυμό λεμονιού (για να μη μας μαυρίσει).
- Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση και τα ρίχνουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ με τον πουρέ αβοκάντο.
- Δοκιμάζουμε για αλάτι και για την ισορροπία των γεύσεων και σερβίρουμε με ζεστές πιτούλες και τσίπουρο!
- 3 ώριμα Κρητικά αβοκάντο
- 1 κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 8 ελιές Καλαμών καθαρισμένες
- 10 τοματίνια
- 1 κ.σ. κάπαρη Σαντορίνης
- λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1½ κ.σ. φρέσκια ρίγανη ή 1 κ.γ. ξερή
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι, χυμό
- θαλασσινό αλάτι
- 4 πίτες για σουβλάκι
Διάρκεια:
00:20
Δυσκολία:
Πολύ εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Χωρίς μαγείρεμα
Πρόταση για Ποτό:
Τσίπουρο!
Tip:
Για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη, μπορούν να συνοδεύσουν το γουακαμόλε τους με ρυζογκοφρέτες ή κράκερς φαγόπυρου.
Κατηγορία
Ορεκτικά-Μεζέδες
Ετικέτες
- ορεκτικά
- ορεκτικά μεζέδες
- πολύ εύκολη
- εύκολα και γρήγορα
- αβοκάντο
- κρεμμύδι
- κρεμμύδια
- ελιές
- ελιές Καλαμών
- ντοματίνια
- κάπαρη
- μαϊντανός
- ρίγανη
- φρέσκια ρίγανη
- ελαιόλαδο
- λεμόνι
- λεμόνια
- θαλασσινό αλάτι
- χορτοφαγία
- vegetarian
- vegan
- χωρίς γλουτένη
- glutenfree
- gluten free
- χωρίς λακτόζη
- χωρίς μαγείρεμα
- πάρτι
- μεζέδες
- συνοδευτικό
- Βίκυ Χριστοπούλου
- Ελλάδα
- Μεξικό
- μεξικάνικο
- νηστεία
- νηστίσιμο
- σαρακοστή
- σνακ
- ντιπ