Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Γουακαμόλε αλά Ελληνικά

Το γουακαμόλε αποφάσισε να ντυθεί Ελληνικά! Με ελιές, κάπαρη, ρίγανη και τραγανές πίτες, ήρθε να δώσει χρώμα και γεύση στη συλλογή των ορεκτικών μας.

της Βίκυς Χριστοπούλου

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:20
    Δυσκολία: Πολύ εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Λαδώνουμε ελαφρά τις πίτες, τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και τις ψήνουμε για λίγα λεπτά, στους 180 βαθμούς με αέρα, μέχρι να γίνουν τραγανές.
    2. Σ' ένα μπολ, πολτοποιούμε τα αβοκάντο μαζί με τον χυμό λεμονιού (για να μη μας μαυρίσει).
    3. Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση και τα ρίχνουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ με τον πουρέ αβοκάντο.
    4. Δοκιμάζουμε για αλάτι και για την ισορροπία των γεύσεων και σερβίρουμε με ζεστές πιτούλες και τσίπουρο!
    Συστατικά:
    • 3 ώριμα Κρητικά αβοκάντο
    • 1 κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
    • 8 ελιές Καλαμών καθαρισμένες
    • 10 τοματίνια
    • 1 κ.σ. κάπαρη Σαντορίνης
    • λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    • 1½ κ.σ. φρέσκια ρίγανη ή 1 κ.γ. ξερή
    • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 λεμόνι, χυμό
    • θαλασσινό αλάτι
    • 4 πίτες για σουβλάκι
    Τρόπος μαγειρέματος: Χωρίς μαγείρεμα
    Πρόταση για Ποτό:

    Τσίπουρο!

    Tip:

    Για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη, μπορούν να συνοδεύσουν το γουακαμόλε τους με ρυζογκοφρέτες ή κράκερς φαγόπυρου.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
19  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή