Φουρνιστά αβοκάντο στικς
Για τους ανυπόμονους λάτρεις του μεζέ! Ένας έξυπνος τρόπος να αξιοποιήσουμε τα αβοκάντο μας γρήγορα, αν τύχει και τα αγοράσουμε και δεν είναι ακόμα τόσο ώριμα.
Εκτέλεση - Directions
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τα αβοκάντο σε μπαστουνάκια (όχι πολύ λεπτά).
- Στο multi χτυπάμε το ψωμί μέχρι αυτό να γίνει τρίμμα.
- Τοποθετούμε τα τρίμματα σε φαρδύ μπολ και ανακατεύουμε με το σουσάμι.
- Χτυπάμε στο multi όλα τα υλικά της σάλτσας και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα άλλο φαρδύ μπολ.
- Παίρνουμε ένα-ένα τα μπαστουνάκια και προσεκτικά τα περνάμε μέσα από το μπολ της σάλτσας και στη συνέχεια τα πανάρουμε στο μπολ με τα τρίμματα.
- Τοποθετούμε τα μπαστουνάκια μας σε αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε στο γκριλ για 15'-20', γυρίζοντάς τα μια φορά.
- Τα συνοδεύουμε με κάποιο αγαπημένο μας ντιπ και αραβικές πίτες ή ελαφρά ψημένες πίτες για σουβλάκι.
- 2 μέτρια σε μέγεθος αβοκάντο, όχι πολύ ώριμα
- 4 φέτες ψωμί του τοστ (ή όποιου άλλου ψωμιού θέλουμε - ή και χωρίς γλουτένη)
- σουσάμι
- 3 κ.σ. μουστάρδα
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. σιρόπι αγαύης
- 2 κ.γ. σόγια σος
- 1 κ.σ. λάδι
- 1 κ.σ. λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
Διάρκεια:
00:40
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Για τη σάλτσα
Τρόπος μαγειρέματος:
Φούρνος
Μερίδες:
3
Κατηγορία
Ορεκτικά-Μεζέδες
Ετικέτες
- ορεκτικά
- ορεκτικά μεζέδες
- μεζέδες
- φούρνος
- αβοκάντο
- στικς
- ψωμί
- σουσάμι
- μουστάρδα
- σκόρδο
- σιρόπι αγαύης
- σόγια σος
- σόγια sauce
- ελαιόλαδο
- λεμόνι
- χυμός λεμονιού
- δίαιτα
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- υγιεινά
- υγεία
- χορτοφαγία
- vegetarian
- vegan
- glutenfree
- gluten free
- χωρίς γλουτένη
- νηστεία
- νηστίσιμο
- σαρακοστή
- εύκολη
- φοιτητές
- παιδί
- παιδί και διατροφή
- πάρτι
- σνακ