Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Αβοκάντο-Σνακ με ξηρούς καρπούς και μπαχαρικά!

Αβοκάντο-Σνακ με ξηρούς καρπούς και μπαχαρικά!
Εύκολη

Ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ, με φρέσκο​ ψωμί και αβοκάντο. Για έξτρα γεύση φτιάχνουμε ένα μείγμα καρπών και μπαχαρικών, εμπνευσμένο από το Αιγυπτιακό ντούκα.

της Χριστίνας Κούλη

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:20
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε τα φουντούκια με τα κάσιους.
    2. Λίγο πριν να είναι έτοιμα, ρίχνουμε το κύμινο και το σουσάμι και αλατοπιπερώνουμε.
    3. Συνεχίζουμε για πολύ λίγο μέχρι να πάρει χρώμα το σουσάμι και κατεβάζουμε από τη φωτιά​. ​Το σπίτι ήδη μυρίζει υπέροχα!
    4. Βάζουμε το​ περιεχόμενο του τηγανιού σ' ένα γουδί και προσθέτουμε τη μέντα.
    5. Χτυπάμε μέχρι να σπάσουν οι καρποί και να βγουν όλα τα αρώματά τους. Μπορούμε να το χτυπήσουμε και σε multi, προσοχή όμως να μην μας γίνουν σκόνη.
    6. Σ' ένα μπολ, πολτοποιούμε το αβοκάντο με ένα πιρούνι, προσθέτοντας τόσο χυμό λεμονιού ανάλογα με την προτίμηση μας.
    7. Ψήνουμε το ψωμί, αλείφουμε την κάθε φέτα με το μισό αβοκάντο και πασπαλίζουμε με το μείγμα καρπών-μπαχαρικών.
    8. Απολαμβάνουμε αμέσως.
    Συστατικά:
    • 3 κ.σ. σουσάμι
    • 1 κ.σ. φουντούκια ωμά
    • 1 κ.σ. κάσιους ωμά
    • ½ κ.γ. αποξηραμένη μέντα
    • ½ κ.γ. κύμινο
    • ½ κ.γ. αλάτι
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • 1 αβοκάντο
    • χυμός λεμονιού
    • 2 μεγάλες φέτες ψωμί
    Μερίδες: 1-2
    Tip:

    Το υπόλοιπο μείγμα καρπών - μπαχαρικών το διατηρούμε σε κλειστό γυάλινο βαζάκι. Με αυτό πασπαλίζουμε σαλάτες, ζυμαρικά ή απλά ψωμί βουτηγμένο σε λάδι.
    ​Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κι άλλους καρπούς όπως αμύγδαλα, φιστίκια Αι​γίνης ή κουκουνάρι. Επίσης προσθέτοντας ξύσμα λεμονιού και σπόρους κόλιανδρου, δημιουργούμε ένα ακόμα πιο αρωματικό αποτέλεσμα!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
17  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή