Πέστο μαϊντανού με κάπαρη και φιστίκια
Η φρεσκάδα του μαϊντανού, η σπιρτάδα της κάπαρης και η πλούσια γεύση των φιστικιών μπλέκονται αρμονικά δίνοντάς μας ένα πέστο με ισχυρή προσωπικότητα!
της Χριστίνας Κούλη
Εκτέλεση - Directions
- Πολτοποιούμε στο μούλτι, το μαϊντανό, το βασιλικό, την κάπαρη και το σκόρδο μαζί με το λεμόνι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τα φιστίκια με τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα προσθέτοντας και το υπόλοιπο λάδι σταδιακά.
- Προσθέτουμε το πέστο σε ζεστά ζυμαρικά ή το απλώνουμε σε κράκερς, σαλάτες ή σάντουιτς.
- 1 + ⅔ φλ. μαϊντανό
- ⅓ φλ. βασιλικό πλατύφυλλο
- 1 φλ. ανάλατα, ψημένα και ξεφλουδισμένα φιστίκια αράπικα
- 2 κ.σ. κάπαρη
- 3 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκ. σκόρδο
- ½ κ.γ. σουμάκ
- αλάτι
- πιπέρι
Διάρκεια:
00:20
Δυσκολία:
Πολύ εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Χωρίς μαγείρεμα
Κατηγορία
Ορεκτικά-Μεζέδες
Ετικέτες
- ορεκτικά
- ορεκτικά μεζέδες
- πέστο
- pesto
- μαϊντανός
- βασιλικός
- κάπαρη
- φιστίκια
- φιστίκια αράπικα
- χυμός λεμονιού
- ελαιόλαδο
- σκόρδο
- σουμάκ
- μυρωδικά
- νηστεία
- νηστίσιμο
- vegan
- vegetarian
- glutenfree
- gluten free
- χωρίς μαγείρεμα
- χωρίς γλουτένη
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- χορτοφαγία
- σαρακοστή
- υγεία
- υγιεινά
- ξηροί καρποί
- μπαχαρικά
- ντιπ
- εύκολα και γρήγορα
- εύκολη
- πρωτάρηδες
- φοιτητές
- Χριστίνα Κούλη