Χούμους μπρόκολου - κολοκυθιού (Ωμοφαγικό)
Ένα εξαίρετο χούμους, μπορεί να μας προκύψει ανά πάσα στιγμή - αρκεί να βρεθούμε σε διάθεση σωτήρα για μερικά πράγματα που μας έχουν "ξεμείνει" στο ψυγείο και στενοχωριόμαστε αν δεν τα αξιοποιήσουμε! Το χούμους μπαλαντέρ ήρθε για να μείνει!
της Χριστίνας Κούλη
Εκτέλεση - Directions
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μούλτι ή το μπλέντερ και χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο και ομοιογενές μείγμα.
- Αν χρειάζεται να διευκολύνουμε την πολτοποίηση, συμπληρώνουμε με λίγο νερό, λάδι ή επιπλέον λεμόνι (ανάλογα με τη γευστική μας προτίμηση).
- Μπορούμε να το χρησιμοποιούμε σε πολλαπλούς ρόλους - για ντιπ με μπαστουνάκια λαχανικών ή με αραβικές πίτες, για σως σε σαλάτες ή και για κρέμα μέσα σε σάντουιτς.
- Συντηρείται σε γυάλινο δοχείο για 3 περίπου ημέρες.
- 2 φλ. ψιλοκομμένο μπρόκολο (μόνο τα φουντάκια)
- 2 φλ. ψιλοκομμένο κολοκύθι
- 1 ½ κ.σ. ταχίνι ολικής άλεσης
- 1 κ.σ. διατροφική μαγιά (προαιρετικά)
- ξύσμα 1 λεμονιού
- 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 σκελίδα φρέσκο σκόρδο
- ½ κ.γ. κύμινο
- 1 πρέζα ρίγανη
- αλάτι Ιμαλαΐων
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο
Διάρκεια:
00:20
Δυσκολία:
Πολύ εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Κατηγορία
Ορεκτικά-Μεζέδες
Ετικέτες
- ορεκτικά
- ορεκτικά μεζέδες
- μπρόκολο
- κολοκυθάκια
- κολοκύθι
- κολοκύθια
- ταχίνι
- διατροφική μαγιά
- ξύσμα λεμονιού
- χυμός λεμονιού
- φρέσκο σκόρδο
- σκόρδο
- κύμινο
- ρίγανη
- αλάτι Ιμαλαΐων
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- χορτοφαγία
- vegetarian
- glutenfree
- gluten free
- χωρίς γλουτένη
- χωρίς μαγείρεμα
- ωμοφαγία
- vegan
- υγεία
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- υγιεινά
- λαχανικά
- μυρωδικά
- παιδί
- φοιτητές
- χούμους
- ντιπ
- σως
- εύκολα και γρήγορα
- εύκολη
- Χριστίνα Κούλη
- σος