Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Βαφλάφελ!

Εκτός του ότι έχουν απίθανη γεύση και πρωτότυπο σχήμα, αυτά τα φαλάφελ - βαφλάφελ, είναι πολύ πιο ελαφριά και υγιεινά από τους τηγανητούς συγγενείς τους!

της Βίκυς Χριστοπούλου

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 01.00
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Ρίχνουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και τα ομογενοποιούμε, προσέχοντας μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε έως και μισό φλιτζάνι νερό.
    2. Ζεσταίνουμε την βαφλιέρα μας και την αλείφουμε με λίγο ηλιέλαιο.
    3. Ανάλογα με το μέγεθος της βαφλιέρας μας, βάζουμε περίπου 4 κουταλιές της σούπας από το μείγμα μας σε κάθε θέση.
    4. Ψήνουμε, μέχρι να έχουμε ένα τραγανό αποτέλεσμα εξωτερικά, ενώ εσωτερικά παραμένουν ελαφρώς κρεμώδεις.
    Συστατικά:
    • 400 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
    • ¼ φλ. χυμό λεμονιού
    • ½ λεμόνι ξύσμα
    • 1 μέτριο κρεμμύδι
    • 3 σκελίδες σκόρδο
    • 1 φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    • 1 κ.σ. ταχίνι ολικής άλεσης
    • 2 κ.σ. αλεύρι ή αλεύρι χωρίς γλουτένη
    • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    • 1 κ.σ. κύμινο, τριμμμένο
    • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
    • ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν, προαιρετικά
    • 1 κ.γ. κόλιανδρο, τριμμένο
    • 1 κ.σ. γκαράμ μασάλα
    • αλάτι
    • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
    • ηλιέλαιο
    Μερίδες: 8 βαφλάφελ
    Tip:

    Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα ρεβίθια με άλλο όσπριο της αρεσκείας μας, όπως κόκκινα φασόλια ή φάβα.

    Υπάρχουν πολλών τύπων βαφλιέρες, οπότε ίσως χρειαστεί να πειραματιστούμε λίγο με την ποσότητα του μείγματος και το χρόνο ψησίματος.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
29  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή