Chutney από μαϊντανό και κάσιους
Αγαπημένο chutney, σαν να λέμε ντιπ, πιο γεμάτο σε γεύση όμως και το συγκεκριμένο...Αγιουρβεδικό! Σύμφωνα με τις οδηγίες της φίλης μας, Ντόρις Λαζάνη, που μαγειρεύει με την καρδιά της.
Εκτέλεση - Directions
- Σ' ένα μπλέντερ, τρίβουμε πρώτα τα κάσιους. Προσέχουμε όμως να μην γίνουν βούτυρο.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιούμε.
- Διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι 3 μέρες.
- ½ φλ. κάσιους ωμά
- 2 φλ. μαϊντανό
- ¼ κ.σ. πιπερόριζα τριμμένη
- 2 κ.σ. γιαούρτι ή φυτική κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
- 2 κ.σ. χυμό λάιμ
- πιπέρι καγιέν, προαιρετικά
Διάρκεια:
00:10
Δυσκολία:
Πολύ εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Χωρίς μαγείρεμα
Tip:
Αντί για κάσιους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξεφλουδισμένα αμύγδαλα.
Αν δεν έχουμε φυτική κρέμα γάλακτος και δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ζωικά προϊόντα, μπορούμε ν' αντικαταστήσουμε την κρέμα γάλακτος με γιαούρτι σόγιας ή κρέμα καρύδας.
Κατηγορία
Ορεκτικά-Μεζέδες
Ετικέτες
- chutney
- ντιπ
- Ayurveda
- Αγιουρβεδικό
- Ινδία
- μαϊντανός
- κάσιους
- χορτοφαγία
- δίαιτα
- εύκολα και γρήγορα
- χωρίς μαγείρεμα
- χωρίς γλουτένη
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- glutenfree
- gluten free
- vegetarian
- vegan
- νηστεία
- νηστίσιμο
- σαρακοστή
- εύκολη
- ορεκτικά
- τζίντζερ
- πιπερόριζα
- γιαούρτι
- μαύρη ζάχαρη
- λάιμ
- πιπέρι καγιέν
- ορεκτικά μεζέδες
- Βίκυ Χριστοπούλου