Πίκλες κίτρινης κολοκύθας
Για να κρατήσουμε το άρωμα του φθινοπώρου λίγο παραπάνω...
Εκτέλεση - Directions
- Κόβουμε την κολοκύθα και το κρεμμύδι σε πολύ λεπτές ροδέλες, την πιπεριά σε μικρά καρέ.
- Τοποθετούμε τα κομμένα λαχανικά σε ένα μπολ, τα πασπαλίζουμε με αλάτι, βάζουμε αρκετά παγάκια και κρύο νερό και τα αφήνουμε για περίπου 30'.
- Τα ξεπλένουμε καλά και τα τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε το μηλόξυδο, τη ζάχαρη, τους σπόρους μουστάρδας και κόλιαντρου για 3-4' περίπου, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για 3-5'.
- Στεγνώνουμε ελαφρά τα λαχανικά με μια πετσέτα και τα τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα*.
- Ρίχνουμε το μείγμα που βράσαμε πάνω από τα λαχανικά.
- Με ένα πιρούνι πατάμε ελαφρά τα λαχανικά να βεβαιωθούμε ότι έχουν καλυφτεί από το μείγμα ξυδιού και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
- 1 κιλό κίτρινη κολοκύθα
- 1 κ.σ. σπόρους μουστάρδας
- 1 κ.σ. σπόρους κόλιαντρο
- 1 κ.σ. αλάτι
- 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
- 1 γλυκό κρεμμύδι
- 1 μικρή κόκκινη πιπεριά
- 2 ½ φλ. μηλόξυδο
- ¾ φλ. ζάχαρη
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συντηρούνται στο ψυγείο για 2 μήνες.
* Βράζουμε τα βάζα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό για 10' περίπου. Αφού στεγνώσουν καλά είναι έτοιμα για χρήση.
Φωτογραφία: Nealey Dozier
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Κατσαρόλα
Διατροφική Αξία:
Η κολοκύθα είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών, βιταμινών όπως Α, Β, C και Ε, περιέχει μέταλλα όπως κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, χαλκό και φώσφορο καθώς και φυτικά Ω-3 λιπαρά οξέα.
Κατηγορία
Ορεκτικά-Μεζέδες