Σάλτσα Χαρίσα
Η Χαρίσα, είναι μια πικάντικη καυτερή σάλτσα - βασίζεται στις πιπεριές τσίλι, που την συναντάμε σε χώρες της Β. Αφρικής, όπως η Τυνησία, το Μαρόκο και η Αλγερία. Μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σε κους-κους, σούπες, ζυμαρικά, αλλά και σαν ντιπ, σε συνδυασμό με φυτική μαγιονέζα.
Εκτέλεση - Directions
- Μουλιάζουμε τις πιπεριές σε ζεστό νερό για 30'. Τις στραγγίζουμε και αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα σπόρια τους.
- Πολτοποιούμε όλα τα υλικά στο multi ή στο γουδί, μέχρι να γίνουν μια παχύρρευστη σάλτσα.
- Την φυλάμε σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο, προσθέτοντας στην επιφάνεια λίγο ελαιόλαδο για να διατηρείται φρέσκια. Κατ' αυτόν τον τρόπο, μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για περισσότερο από ένα μήνα.
- 10-12 αποξηραμένες πιπεριές τσίλι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. κόλιανδρο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
Διάρκεια:
00:40
Δυσκολία:
Πολύ εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Χωρίς μαγείρεμα