Μανιτάρια φούρνου με κόκκινη σάλτσα
Τα μανιτάρια, είναι ευλογημένη τροφή! Μας παρέχουν τη δυνατότητα να τα συνδυάσουμε, με εξαιρετικά αποτελέσματα, με αμέτρητα πράγματα. Αλλά και μόνα τους μαγειρεμένα, μπορούν να μας εκπλήξουν ή ακόμα και να μας ενθουσιάσουν! Το συγκεκριμένο πιάτο, είναι πολύ ελαφρύ, με τα μανιτάρια να συνοδεύονται άψογα από την κόκκινη σάλτσα! Είτε στο φούρνο είτε στο τηγάνι είναι το ίδιο απίθανα!
Εκτέλεση - Directions
- Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με λίγο χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε σε φέτες.
- Κόβουμε σε φέτες και τα κρεμμύδια.
- Τα τοποθετούμε όλα σ' ένα pyrex και τα περιχύνουμε με τις χοντροκομμένες ντομάτες και το κρασί.
- Χοντροκόβουμε από πάνω τους το σκόρδο και ρίχνουμε το λάδι και τη ρίγανη.
- Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, για 20-25'.
- 1 κιλό μανιτάρια, φρέσκα
- 3 μεγάλα κρεμμύδια
- 2 κ.σ. κόκκινο κρασί
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1½ φλ. ντομάτες, χοντροκομμένες
- 1 κ.σ. ρίγανη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- “Κόκκινο σε Μαύρο” του Κώστα Μητραβέλα.
- Ονομασία Προελεύσεως Ανωτέρας Ποιότητος “Νεμέα” (ποικιλία Αγιωργίτικο).
Διάρκεια:
00:30
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Φούρνος
Μερίδες:
4
Πρόταση για Ποτό:
Βαθύχρωμο και τονισμένο κόκκινο. Αρώματα κερασιού, ελαφρώς φυτικά. “Στρογγυλή” και απαλή γεύση, αρκετά γεμάτη, με νόστιμες και απαλές τανίνες. Φρουτώδες, μαλακό και πολύ ευχάριστο.
Κατηγορία
Λαχανικά
Ετικέτες