Σουβλάκια λαχανικών με σως μπαλσάμικου
Η ιδανική λύση, για να απολαύσουμε τα κλασικά σουβλάκια-καλαμάκι, στην πιο υγιεινή τους εκδοχή. Αξιοποιούμε τα λαχανικά μας και φροντίζουμε την υγεία του οργανισμού μας!
Εκτέλεση - Directions
- Περνάμε τα κομμάτια λαχανικών εναλλάξ στο καλαμάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα.
- Ραντίζουμε με τις 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το αλάτι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς, μέχρι να καεί ελαφρά ο εξωτερικός φλοιός των λαχανικών.
- Το εσωτερικό θα πρέπει να «κρατάει».
- Σ' ένα σκεύος ζεσταίνουμε το μπαλσάμικο και διαλύουμε τη ζάχαρη.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας το μείγμα για να ομογενοποιηθεί.
- Προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
- Σερβίρουμε τα σουβλάκια λαχανικών ζεστά, περιχύνοντάς τα με τη σάλτσα μπαλσάμικου.
- 2 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- 2 πιπεριές κίτρινες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- 2 πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- 4 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
- 4 κολοκυθάκια, κομμένα σε μέτρια κομμάτια
- 18 μανιτάρια μικρά
- ½ φλ. + 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- ¼ φλ. ξύδι μπαλσάμικο
- 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.σ. μυρωδικά ξερά τριμμένα (ρίγανη, θρούμπι, δενδρολίβανο, θυμάρι)
- Αλάτι χοντρό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 18 καλαμάκια για σουβλάκι
Διάρκεια:
00:50
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Φούρνος
Μερίδες:
6
Κατηγορία
Λαχανικά
Ετικέτες
- λαχανικά
- σουβλάκι
- εύκολα και γρήγορα
- εύκολη
- πρωτάρηδες
- φοιτητές
- μελιτζάνες
- πιπεριές
- κρεμμύδια
- κολοκυθάκια
- μανιτάρια
- ελαιόλαδο
- μπαλσάμικο
- καστανή ζάχαρη
- μυρωδικά
- ρίγανη
- θρούμπι
- δενδρολίβανο
- δεντρολίβανο
- θυμάρι
- δίαιτα
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- υγιεινά
- υγεία
- χορτοφαγία
- vegetarian
- vegan
- glutenfree
- gluten free
- χωρίς γλουτένη
- καλοκαίρι
- νηστεία
- νηστίσιμο
- σαρακοστή
- Τσικνοπέμπτη
- κυρίως πιάτο
- παιδί
- παιδί και διατροφή
- φούρνος