Αγκινάρες γεμιστές με μανιτάρια
Οι αγκινάρες, είναι μια υπέροχη και ευεργετική τροφή. Υπάρχουν πολλοί λόγοι αλλά και τρόποι για να τις εντάξουμε στη διατροφή μας, όπως αυτός ο πολύ νόστιμος συνδυασμός τους με μανιτάρια!
Εκτέλεση - Directions
- Βράζουμε τις αγκινάρες σε νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει το χυμό ενός λεμονιού, μέχρι να μαλακώσουν.
- Σ' ένα τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το ελαιόλαδο για 3' και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια.
- Ρίχνουμε αλάτι-πιπέρι και σβήνουμε με το χυμό ενός λεμονιού.
- Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Γεμίζουμε τις αγκινάρες με το μείγμα των μανιταριών, τις πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί, τις τοποθετούμε σ' ένα βουτυρωμένο ταψί και τις αφήνουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει το τυρί.
- 400 γρ. αγκινάρες
- 450 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 200 γρ. τριμμένο φυτικό τυρί
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- χυμός 2 λεμονιών
- ½ ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
- λίγο φυτικό βούτυρο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Διάρκεια:
01:00
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Φούρνος
Μερίδες:
4
Κατηγορία
Λαχανικά
Ετικέτες