Πράσα τηγανιτά με ντοματάκια και κάπαρη
Σαλάτα ή ορεκτικό που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα! Με απλές κινήσεις και ελάχιστα υλικά, έχουμε ένα πιάτο νόστιμο και ασυνήθιστο!
Εκτέλεση - Directions
- Καθαρίζουμε τα πράσα, τα πλένουμε καλά και τα κόβουμε σε ραβδάκια των 10 εκ.
- Τα ρίχνουμε σε ελαφρά αλατισμένο νερό που βράζει μέχρι να μαλακώσουν και προς το τέλος, προσθέτουμε και τα ντοματίνια.
- Στραγγίζουμε καλά και πιέζουμε τα πράσα να φύγει το νερό τους.
- Αλευρώνουμε τα πράσα και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και τις σκελίδες σκόρδου κομμένες σε φετούλες.
- Τοποθετούμε σε μια πιατέλα, προσθέτουμε κάπαρη και μαϊντανό, περιχύνουμε με λαδόξιδο και αλατοπιπερώνουμε.
- 1 κιλό πράσα
- 10 ντοματάκια
- 2 κ.σ. κάπαρη
- Αλάτι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ¼ φλ. ξύδι
- Αλεύρι
- Ελαιόλαδο
- Ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Πιπέρι
Διάρκεια:
00:45
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Τηγάνι
Μερίδες:
4