Γεμιστό λάχανο!
Ένα μοναδικό και εμπνευσμένο πιάτο, με υπέροχη γεύση! Η δυσκολία του θα μας αποζημιώσει απόλυτα!
Εκτέλεση - Directions
- Με ένα κοφτερό μαχαιράκι, αφαιρούμε το σκληρό μέρος από την κάτω μεριά του λάχανου, σε σφηνοειδές σχήμα.
- Βάζουμε το λάχανο ολόκληρο σε μια φαρδιά κατσαρόλα με λίγο νερό και το αφήνουμε να ζεματιστεί για 10-15'.
- Αφαιρούμε το λάχανο και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Προσεκτικά αφαιρούμε από το άνοιγμα της κάτω μεριάς του τα φύλλα του κέντρου του, κόβοντας τα κοτσάνια από τη βάση και προσπαθώντας να μην πειράξουμε τα εξωτερικά φύλλα.
- Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια με τη ½ κούπα του ελαιόλαδου μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το άγριο ρύζι.
- Σοτάρουμε για μερικά λεπτά ακόμα και ρίχνουμε το ρύζι Καρολίνα, τα κολοκυθάκια και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε για μερικά λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
- Προσθέτουμε τη 1 κούπα ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι.
- Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για μερικά λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός και στη συνέχεια προσθέτουμε το μαϊντανό, το κύμινο και το δυόσμο.
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη γέμιση να σταθεί για μερικά λεπτά.
- Με ένα κουτάλι, γεμίζουμε το λάχανο με τη γέμισή μας και το δένουμε με σπάγκο ή το βάζουμε μέσα σε δίχτυ.
- Βάζουμε το λάχανο στην κατσαρόλα που το ζεματίσαμε, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον υπόλοιπο ζωμό, λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα, με κλειστό το καπάκι του σκεύους.
- Αφαιρούμε προσεκτικά το λάχανο για να μη διαλυθεί και το βάζουμε σε μια πιατέλα.
- Βγάζουμε προσεκτικά το σπάγκο ή το δίχτυ.
- Διαλύουμε στο χυμό λεμονιού το κορν φλάουερ και του προσθέτουμε ζωμό από το λάχανο, μέχρι να φέρουμε το μείγμα στη θερμοκρασία του φαγητού μας.
- Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε για 2-3' μέχρι να πήξει η σάλτσα μας.
- Περιχύνουμε το λάχανο με τη λευκή σάλτσα και σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.
- 1 μεγάλο λάχανο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- ½ φλ. ελαιόλαδο + ½ φλ. ελαιόλαδο
- ¼ φλ. άγριο ρύζι
- 1/3 φλ. ρύζι Καρολίνα
- 3 κολοκυθάκια, τριμμένα
- 1 φλ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
- 1 φλ. ζωμό λαχανικών + 4 φλ. ζωμό λαχανικών
- 2 φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- ½ κ.γ. κύμινο
- 2 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. κορν φλάουερ
- 2 λεμόνια, ο χυμός
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διάρκεια:
03:00
Δυσκολία:
Δύσκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Κατσαρόλα
Μερίδες:
6
Κατηγορία
Λαχανικά
Ετικέτες
- λάχανο
- λαχανικά
- κρεμμύδια
- φρέσκα κρεμμυδάκια
- ελαιόλαδο
- αγριόρυζο
- ρύζι Καρολίνα
- κολοκυθάκια
- μανιτάρια
- ζωμός λαχανικών
- μαϊντανός
- κύμινο
- δυόσμος
- κορν φλάουρ
- χυμός λεμονιού
- δίαιτα
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- υγιεινά
- υγεία
- χορτοφαγία
- vegetarian
- vegan
- glutenfree
- gluten free
- χωρίς γλουτένη
- νηστεία
- νηστίσιμο
- κυρίως πιάτο
- δύσκολη
- κατσαρόλα