Λαχανικά φούρνου με σως από κάσιους
Ένας ωραίος τρόπος για να αξιοποιήσουμε τα πράσα και το κουνουπίδι μας, δημιουργώντας ένα υγιεινό και πολύ ελαφρύ "σουφλέ", με την κρέμα από κάσιους να του δίνει ιδιαίτερα νόστιμη γεύση!
Εκτέλεση - Directions
- Πλένουμε το κουνουπίδι και ξεφλουδίζουμε τις πατάτες.
- Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια και το κουνουπίδι σε φουντάκια.
- Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τις πατάτες. Μετά από 3' προσθέτουμε και το κουνουπίδι. Βράζουμε για άλλα 7' και σουρώνουμε.
- Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες και τα τοποθετούμε σε πυρέξ, μαζί με τα βρασμένα λαχανικά.
- Χτυπάμε όλα τα υλικά της σως στο μπλέντερ, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Καλύπτουμε τα λαχανικά με τη σως και πασπαλίζουμε με κουρκουμά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 50' περίπου ή μέχρι να πήξει η σάλτσα.
- Βγάζουμε το πυρέξ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 10' πριν το κόψουμε.
- 500γρ. κουνουπίδι
- 3 πράσα
- 3 μέτριες πατάτες
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 2 φλ. ωμά κάσιους
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 500ml νερό
- 3 κ.σ. διατροφική μαγιά
- 1 κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
- κουρκουμάς
Διάρκεια:
01:30
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
*βασισμένο σε συνταγή της Vanessa Croessmann
Συστατικά:
για τη σως
Τρόπος μαγειρέματος:
Φούρνος
Μερίδες:
6-8
Κατηγορία
Λαχανικά
Ετικέτες
- λαχανικά
- σως
- κάσιους
- φούρνος
- εύκολη
- δίαιτα
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- υγιεινά
- υγεία
- χορτοφαγία
- vegetarian
- vegan
- glutenfree
- gluten free
- χωρίς γλουτένη
- νηστεία
- νηστίσιμο
- σαρακοστή
- κυρίως πιάτο
- φοιτητές
- κουνουπίδι
- πράσα
- πατάτες
- Πιπεριές Φλωρίνης
- σκόρδο
- διατροφική μαγιά
- πιπέρι καγιέν
- κουρκουμάς