Ψητό τόφου με σπαράγγια - Baked Tofu with asparagus
Απλό και νόστιμο πιάτο, ιδανικό για ένα ελαφρύ δείπνο για 2!
της Χριστίνας Κούλη
(Scroll down for recipe in English)
Εκτέλεση - Directions
- Τυλίγουμε το τόφου με μια απορροφητική πετσέτα και το τοποθετούμε για 15' κάτω από βαρύ αντικείμενο να βγάλει το νερό του.
- Το κόβουμε σε κύβους και το βάζουμε σ' ένα μπολ μαζί με τα υλικά της μαρινάδας.
- Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε 3 κομμάτια.
- Τοποθετούμε το τόφου με τη μαρινάδα σ' ένα πυρέξ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15' γυρνώντας τα τουλάχιστον μία φορά στο ενδιάμεσο.
- Προσθέτουμε και τα σπαράγγια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10' ακόμα.
- Σερβίρουμε προσθέτοντας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού και πασπαλίζοντας με σουσάμι.
- Wrap the tofu in an absorbent cloth and place it under a heavy object for about 15 minutes to drain.
- Dice the tofu and place it in a bowl with all the marinade ingredients.
- Peel the asparagus, wash them and cut them into three pieces.
- Place the tofu with the marinade in a baking dish and roast for 15 minutes at 180 degrees Celsius. Turn over the tofu a couple of times while roasting, so that both sides are roasted evenly.
- Add the asparagus and continue cooking for 10 minutes more, until the tofu is golden brown and the asparagus are tender.
- Drizzle the freshly squeezed lemon juice, sprinkle some sesame seeds and your dish is ready!
- 1 πακέτο τόφου 200γρ. απλό
- 500γρ. σπαράγγια
- χυμός ½ λεμονιού
- σουσάμι για πασπάλισμα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. σησαμέλαιο
- 2 κ.σ. σόγια σος
- 1 εκ. ρίζα τζίντζερ τριμμένη
- αλάτι - πιπέρι
- 1 package tofu 200g
- 500g asparagus
- juice of ½ lemon
- sesame seeds for garnish
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- 1 tbsp sesame oil
- 2 tbsp soy sauce
- 1cm piece grated ginger root
- salt and ground pepper to taste
Διάρκεια:
01:00
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Συστατικά:
για τη μαρινάδα:
- - - - - - - - - - -
For the marinate:
Τρόπος μαγειρέματος:
Φούρνος
Μερίδες:
2-3
Κατηγορία
Λαχανικά
Ετικέτες
- τόφου
- σπαράγγια
- χυμός λεμονιού
- λεμόνι
- σουσάμι
- σησαμέλαιο
- σουσαμέλαιο
- ελαιόλαδο
- σόγια σος
- σόγια sauce
- τζίντζερ
- χορτοφαγία
- νηστεία
- νηστίσιμο
- χωρίς γλουτένη
- σαρακοστή
- λαχανικά
- φούρνος
- μαρινάδα
- μαρινάρισμα
- εύκολα και γρήγορα
- εύκολη
- κυρίως πιάτο
- δείπνο
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- υγιεινά
- vegan
- vegetarian
- veggies
- vegetable
- vegetables
- glutenfree
- gluten free
- Χριστίνα Κούλη
- tofu
- asparagus
- lemon juice
- lemon
- sesame
- sesame seeds
- olive oil
- sesame oil
- soy sauce
- ginger
- ginger root
- healthy
- quick
- easy
- recipe