Γλυκοκολοκύθα φούρνου - Oven Roasted Sweet Pumpkin
Πανεύκολο πιάτο, με ωραία υφή και γεύση, που μπορεί να αντικαταστήσει τη σαλάτα μας ή να συνοδεύσει το κυρίως πιάτο μας!
(Scroll down for recipe in English)
Εκτέλεση - Directions
- Πλένουμε καλά την κολοκύθα, την κόβουμε κάθετα στα 2 και αδειάζουμε τα σπόρια.
- Σε ταψάκι, βάζουμε τα μπαχαρικά και το νερό και τοποθετούμε τα δύο κομμάτια κολοκύθα με την εσωτερική τους πλευρά προς τα κάτω.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς, για 30-40', μέχρι να πάρει η φλούδα ένα βαθύ χρώμα και να μπορεί να τρυπιέται με το πιρούνι.
- Βγάζουμε την κολοκύθα από το ταψί και κόβουμε τα κομμάτια στη μέση.
- Πασπαλίζουμε τα φιστίκια Αιγίνης, περιχύνουμε το αραχιδέλαιο, τρίβουμε λίγο πιπέρι και σερβίρουμε.
- Wash the pumpkin thoroughly. Cut in half and remove the seeds. Keep them if you want and toast them to use for garnish.
- In a small pan add the water and the spices and place the pumpkin with the skin on top.
- Roast in the oven at 190 degrees Celsius for about 30 – 40 minutes (depending on the power of you oven), until the skin has a beautiful brown color and is soft (you can use a fork to test it).
- Remove the pumpkin from the pan and cut the pieces again in half.
- Sprinkle the pistachios, the nut oil and some fresh pepper and that’s it! Easy!
- 1 γλυκοκολοκύθα (περίπου 1 κιλό)
- 1 φλ. νερό
- 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαίων
- ½ κ.γ. σκόνη πιπερόριζας
- ¼ κ.γ. κανέλα
- 4 κ.σ. ψιλοκομμένα φυστίκια Αιγίνης
- 4 κ.σ. αραχιδέλαιο ή ελαιόλαδο
- πιπέρι
- 1 sweet pumpkin (approximately 1 kilo)
- 1 cup filtered water
- 1 tsp Himalayan salt
- ½ tsp ground ginger
- ¼ tsp ground cinnamon
- 4 tbsp chopped pistachios
- 4 tbsp nut oil or extra virgin olive oil
- fresh ground pepper
- If there are left over juices on your pan the best thing is to keep them in a jar and use in a sauce or a nice soup. It will add loads of flavor to what you will be making!
Διάρκεια:
00:45
Δυσκολία:
Πολύ εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Συστατικά:
- - - - - - -
Τρόπος μαγειρέματος:
Φούρνος
Μερίδες:
4
Tip:
Αν έχει μείνει ζωμός στο ταψάκι μας το κρατάμε και τον χρησιμοποιούμε σε μια σούπα ή σάλτσα.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Κατηγορία
Λαχανικά
Ετικέτες
- λαχανικά
- κολοκύθα
- γλυκοκολοκύθα
- φούρνος
- πολύ εύκολη
- εύκολα και γρήγορα
- αλάτι Ιμαλαΐων
- πιπερόριζα
- κανέλα
- φυστίκια
- φυστίκια Αιγίνης
- αραχιδέλαιο
- ελαιόλαδο
- πιπέρι
- δίαιτα
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- υγιεινά
- υγεία
- χορτοφαγία
- vegetarian
- vegan
- glutenfree
- gluten free
- χωρίς γλουτένη
- νηστεία
- νηστίσιμο
- σαρακοστή
- πρωτάρηδες
- φοιτητές
- παιδί
- παιδί και διατροφή
- σαλάτα
- Βίκυ Χριστοπούλου
- pumpkin
- filtered water
- himalayan salt
- ground ginger
- ginger
- cinnamon
- ground cinnamon
- pistachios
- nut oil
- olive oil
- sweet pumpkin
- oven
- roasted
- vegetable
- recipe