Αρακάρυ!
Σήμερα, έχουμε πολλή όρεξη να μαγειρέψουμε τα μπιζέλια μας με μια νότα Ινδική και με διάθεση παιχνιδιάρικη!
Εκτέλεση - Directions
- Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο.
- Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε όλα τα λαχανικά μας, εκτός από το μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 20' με λίγο νερό (μόλις που να καλύπτει τα υλικά).
- Όταν τα υγρά στην κατσαρόλα έχουν μειωθεί, αλλά όχι εντελώς, ρίχνουμε την κρέμα και μόλις πάρει μια βράση σβήνουμε το μάτι, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Κρατάμε μόνο λίγο φρέσκο μαϊντανό για το γαρνίρισμα.
- Γαρνίρουμε με το μαϊντανό (ή και με λίγο φρέσκο κόλιανδρο) και σερβίρουμε όσο είναι ζεστό. Αν θέλουμε, συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι και φέτες λάιμ.
- 500 γρ. αρακά
- 1 φλ. ανάμεικτα λαχανικά κομμένα σε μικρά καρέ (π.χ. καρότα, πατάτες, φασολάκια)
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 200 ml φυτική κρέμα γάλακτος ή γάλα καρύδας
- λίγο φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. κάρυ
- 1 κυβάκι μαργαρίνη ελαιολάδου
- αλάτι
- πιπέρι
Διάρκεια:
00:40
Δυσκολία:
Πολύ εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Κατσαρόλα
Μερίδες:
3 - 4
Κατηγορία
Λαχανικά
Ετικέτες
- λαχανικά
- κυρίως πιάτο
- αρακάς
- Ινδία
- κάρυ
- μπαχαρικά
- καρότα
- πατάτες
- φασολάκια
- κρεμμύδι
- ελαιόλαδο
- φυτική κρέμα γάλακτος
- μαϊντανός
- γάλα καρύδας
- τζίντζερ
- πιπερόριζα
- μαργαρίνη
- αλάτι
- πιπέρι
- χορτοφαγία
- vegetarian
- vegan
- νηστεία
- νηστίσιμο
- σαρακοστή
- χωρίς γλουτένη
- glutenfree
- gluten free
- χωρίς λακτόζη
- εύκολη
- κατσαρόλα
- Βίκυ Χριστοπούλου
- εύκολα και γρήγορα