>
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 67
JFile: :read: Αδυναμία ανοίγματος αρχείου: templates/gk_restaurant/fonts/pfcosmonut/stylesheet.css
JFile: :read: Αδυναμία ανοίγματος αρχείου: templates/gk_restaurant/fonts/pfpapernote/stylesheet.css
JFolder::create: Η διαδρομή δεν βρέθηκε στη μεταβλητή open_basedir

 

Λαχανικά γκρατινέ σε βάση από κινόα

Λαχανικά γκρατινέ σε βάση από κινόα
Μέτρια

Ιδανική συνταγή για τραπέζι με φίλους! Το κουνουπίδι και η γλυκοπατάτα, δένουν υπέροχα με τη βάση από κινόα, δημιουργώντας ένα πολύ νόστιμο και υγιεινό φαγητό!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 01:00
    Δυσκολία: Μέτρια
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το κουνουπίδι, το κόβουμε σε φουντάκια και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά.
    2. Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
    3. Απλώνουμε πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί το κουνουπίδι και τις γλυκοπατάτες και τα ψήνουμε στο grill στους 180 βαθμούς, μέχρι να μαλακώσουν.
    4. Ξεπλένουμε καλά την κινόα για 2' κάτω από τη βρύση και τη βράζουμε σε κατσαρόλα με νερό, με αναλογία 1 φλ. κινόα / 2 φλ. νερό. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε για 15' ακόμα, με σκεπασμένο το καπάκι, να "τραβήξει" τα υγρά της.
    5. Σε ένα βαθύ τηγάνι, σωτάρουμε σε 4 κουταλιές της σούπας λάδι, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο, μαζί με μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
    6. Σβήνουμε με λίγο Gin και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε τη σάλτσα μας για 15' μέχρι να δέσει.
    7. Τρίβουμε στο multi τα καρύδια και τα ανακατεύουμε με την κινόα.
    8. Λαδώνουμε ελαφρά ένα pyrex, απλώνουμε στον πάτο του την κινόα, ώστε να έχουμε μια ισοπαχή επιφάνεια σαν παντεσπάνι και προσθέτουμε πάνω της το 1/3 του τυριού.
    9. Κόβουμε τις χοντροκομμένες γλυκοπατάτες σε μικρά κυβάκια και τις απλώνουμε μαζί με τα φουντάκια κουνουπιδιού πάνω στο τυρί.
    10. Τα πασπαλίζουμε με τον κουρκουμά και την καπνιστή πάπρικα, περιχύνουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας και καλύπτουμε το σύνολο με το υπόλοιπο τυρί.
    11. Ψήνουμε στους 220 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για 15' και το σερβίρουμε ζεστό.

    *Γκρατινέ: Gratin, Γαλλικός όρος, για την τεχνική παρασκευής του φαγητού με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργείται μια χρυσοκόκκινη κρούστα στην επιφάνεια του ύστερα από το ψήσιμο στο φούρνο.

    Συστατικά:
    • 1 κεφάλι κουνουπίδι (μετρίου μεγέθους)
    • 2 γλυκοπατάτες μεγάλες
    • 1 φλ. κινόα
    • 250 γρ. φυτικό τυρί (τριμμένο)
    • 3/4 φλ. καρύδια (τριμμένα)
    • 2 κρεμμύδια (μεγάλα)
    • 3 σκελίδες σκόρδο
    • 3 ντομάτες (μεγάλες) τριμμένες
    • 1 κ.γ. κουρκουμά σκόνη
    • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
    • 1 σφηνάκι Gin
    • ελαιόλαδο
    • αλάτι μαύρο Ιμαλαϊων
    • πιπέρι
    Τρόπος μαγειρέματος: Φούρνος
    Μερίδες: 8
    Tip:

    Το φαγητό αυτό, είναι ιδανικό στις περιπτώσεις που περιμένουμε φίλους (που ενδέχεται να αργήσουν) και θέλουμε να το σερβίρουμε ζεστό στην ώρα του. Κάνουμε όλη την προετοιμασία και το έχουμε έτοιμο για ψήσιμο στο pyrex, την κατάλληλη στιγμή!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
13  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Είσοδος ή Εγγραφή

ΕΙΣΟΔΟΣ