Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Εύκολη μανιταρόπιτα

Εύκολη μανιταρόπιτα
Εύκολη

Ορεκτικό ή κυρίως, συνοδευτικό ή η σταρ του μπουφέ, η μανιταρόπιτα είναι πάντα αυτή που καταλήγει πρώτη στο πιάτο μας και σύντομα αποτελεί ανάμνηση του ουρανίσκου μας. Μέχρι φυσικά να την ξαναφτιάξουμε!

της Βίκυς Χριστοπούλου

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 01:10
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και ξεπαγώνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
    2. Κόβουμε τα μανιτάρια στο μέγεθος που προτιμάμε, έχοντας υπόψιν ότι χάνουν περίπου το 60% του όγκου τους κατά το μαγείρεμα.
    3. Σε βαθύ και φαρδύ σκεύος και σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ξεκινάμε το σοτάρισμα των μανιταριών με το ελαιόλαδο.
    4. Όταν μειωθεί λιγάκι ο όγκος τους, χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία και ρίχνουμε 2 καλές πρέζες αλάτι.
    5. Όταν εξατμιστούν όλα τα υγρά που βγάζουν τα μανιτάρια, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να καραμελώσουν.
    6. Τελευταίο ρίχνουμε το σκόρδο, το αφήνουμε για 1' και κλείνουμε το μάτι.
    7. Προσθέτουμε το θυμάρι και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
    8. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα πυρέξ ή ένα μεσαίου μεγέθους ταψί.
    9. Στρώνουμε το ένα φύλλο, αδειάζουμε πάνω του το μείγμα των μανιταριών και το απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί.
    10. Από πάνω, στρώνουμε το δεύτερο φύλλο και κλείνουμε τις ενώσεις, διπλώνοντας τα δύο φύλλα στις άκρες του ταψιού.
    11. Αλείφουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για περίπου 30', μέχρι η πίτα μας να πάρει ένα όμορφο χρώμα.
    12. Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί για 15' περίπου, πριν κόψουμε την πίτα μας.
    13. Σερβίρεται ζεστή, χλιαρή ή και κρύα, συνοδεία πράσινης τραγανής σαλάτας. Καλή μας όρεξη!
    Συστατικά:
    • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας χωριάτικο για πίτα
    • 750 γρ. ανάμεικτα μανιτάρια
    • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
    • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
    • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
    • 3 κ.σ. θυμάρι φρέσκο
    • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 2 κ.σ. σουσάμι
    • αλάτι
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    Τρόπος μαγειρέματος: Φούρνος
    Μερίδες: 6
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
39  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή