Εύκολη μανιταρόπιτα
Ορεκτικό ή κυρίως, συνοδευτικό ή η σταρ του μπουφέ, η μανιταρόπιτα είναι πάντα αυτή που καταλήγει πρώτη στο πιάτο μας και σύντομα αποτελεί ανάμνηση του ουρανίσκου μας. Μέχρι φυσικά να την ξαναφτιάξουμε!
Εκτέλεση - Directions
- Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και ξεπαγώνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Κόβουμε τα μανιτάρια στο μέγεθος που προτιμάμε, έχοντας υπόψιν ότι χάνουν περίπου το 60% του όγκου τους κατά το μαγείρεμα.
- Σε βαθύ και φαρδύ σκεύος και σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ξεκινάμε το σοτάρισμα των μανιταριών με το ελαιόλαδο.
- Όταν μειωθεί λιγάκι ο όγκος τους, χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία και ρίχνουμε 2 καλές πρέζες αλάτι.
- Όταν εξατμιστούν όλα τα υγρά που βγάζουν τα μανιτάρια, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να καραμελώσουν.
- Τελευταίο ρίχνουμε το σκόρδο, το αφήνουμε για 1' και κλείνουμε το μάτι.
- Προσθέτουμε το θυμάρι και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα πυρέξ ή ένα μεσαίου μεγέθους ταψί.
- Στρώνουμε το ένα φύλλο, αδειάζουμε πάνω του το μείγμα των μανιταριών και το απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί.
- Από πάνω, στρώνουμε το δεύτερο φύλλο και κλείνουμε τις ενώσεις, διπλώνοντας τα δύο φύλλα στις άκρες του ταψιού.
- Αλείφουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για περίπου 30', μέχρι η πίτα μας να πάρει ένα όμορφο χρώμα.
- Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί για 15' περίπου, πριν κόψουμε την πίτα μας.
- Σερβίρεται ζεστή, χλιαρή ή και κρύα, συνοδεία πράσινης τραγανής σαλάτας. Καλή μας όρεξη!
- 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας χωριάτικο για πίτα
- 750 γρ. ανάμεικτα μανιτάρια
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 3 κ.σ. θυμάρι φρέσκο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. σουσάμι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διάρκεια:
01:10
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Φούρνος
Μερίδες:
6
Κατηγορία
Αλμυρές Πίτες-Τάρτες
Ετικέτες
- Πίτα
- πίτες
- αλμυρές πίτες
- μανιτάρια
- σφολιάτα
- φρέσκα κρεμμυδάκια
- κρεμμύδι
- κρεμμύδια
- κρεμμυδάκια φρέσκα
- κρεμμύδι φρέσκο
- σκόρδο
- θυμάρι
- σουσάμι
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- εύκολη
- ορεκτικά
- κυρίως πιάτο
- πάρτι
- μπουφές
- γραφείο
- οικογενειακό τραπέζι
- κυριακάτικο τραπέζι
- χορτοφαγία
- vegetarian
- vegan
- νηστεία
- νηστίσιμο
- σαρακοστή
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- υγιεινά
- φούρνος
- Βίκυ Χριστοπούλου