Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ωμοφαγικό παγωτό φράουλα

Ωμοφαγικό παγωτό φράουλα
Μέτρια

Αν έχουμε φράουλες και θέλουμε να φτιάξουμε ένα παγωτό υγιεινό και άπαχο, δηλαδή, χωρίς γάλα, αβγά, κρέμα γάλακτος και ζάχαρη, τότε μπορούμε να ακολουθήσουμε αυτή την υπέροχη συνταγή της Αλεξάνδρας Σαρηγιάννη από το chocamole, με εγγυημένα αποτελέσματα!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 05:00
    Δυσκολία: Μέτρια
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Μουλιάζουμε τα κάσιους τουλάχιστον για 2 ώρες.
    2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τη λεκιθίνη ή το λάδι καρύδας σε ένα μπλέντερ, μέχρι να γίνει το μείγμα μας μια ομοιογενής κρέμα.
    3. Στο τέλος προσθέτουμε τη λεκιθίνη ή το λάδι καρύδας και ανακατεύουμε καλά. 
    4. Παγώνουμε το μείγμα για 2 ώρες και μετά το βάζουμε σε μια παγωτομηχανή.
    5. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη αλλά έχουμε κατά νου να το ανακατεύουμε συχνά, ώστε να παίρνει το μείγμα αέρα και να μην κρυσταλλώσει.

    *Lucuma: Το Lucuma είναι ένας περουβιανός φρουτο-καρπός, που έχει αποξηρανθεί σε χαμηλές θερμοκρασίες και αλεστεί σε μια λεπτή κιτρινόχρωμη σκόνη. Χρησιμοποιείται σαν γλυκαντική ουσία και περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων βήτα-καροτίνη, σίδηρο, ψευδάργυρο, βιταμίνη Β3, ασβέστιο και πρωτεΐνες. Η γεύση της κίτρινης αυτής σκόνης είναι πολύ ιδιαίτερη, θυμίζει αρκετά σφένδαμο και χρησιμοποιείται σε μια μεγάλη ποικιλία συνταγών.

    Συστατικά:
    • 2 φλ. φράουλες
    • ½ φλ. αμυγδαλόγαλα
    • ½ φλ. κάσιους
    • 1/3 - 1/2 φλ. μέλι (σιρόπι αγαύης ή άλλο γλυκαντικό της αρεσκείας σας)
    • 2 κ.σ. λεμόνι
    • 1 κ.σ. βανίλια φυσική
    • 1 κ.σ. lucuma*
    • 2 κ.σ. λεκιθίνη ή εναλλακτικά ¼ φλ. λάδι καρύδας
    • 1/8 κ.σ. αλάτι
    Τρόπος μαγειρέματος: Χωρίς μαγείρεμα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
17  ψήφοι
©Lovecooking.gr