Σαλάτα Orzo με τομάτα, βασιλικό και βινεγκρέτ
Μια αρωματική σαλάτα, που με τη φρεσκάδα της μπορεί εύκολα να μας ταξιδέψει σε γοητευτικά ιταλικά τοπία!
Εκτέλεση - Directions
- Ανακατεύουμε το ξύδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα μέτριο μπολ.
- Σιγά σιγά συμπληρώνουμε ελαιόλαδο, ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.
- Προσθέτουμε το βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε και η σος μας είναι έτοιμη.
- Βράζουμε το κριθαράκι και το στραγγίζουμε.
- Στη συνέχεια το ανακατεύουμε με τα τοματίνια, το σπανάκι, το τυρί, τα κουκουνάρια και το μαϊντανό.
- Περιχύνουμε με τη σος και αλατοπιπερώνουμε.
- Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα και πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο.
- 2 φλ. κριθαράκι
- 12 τοματίνια, κομμένα στη μέση
- 2 φλ. baby σπανάκι
- ½ φλ. τριμμένο φυτικό τυρί
- ½ φλ. καβουρδισμένα κουκουνάρια
- 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο για γαρνιτούρα
- 2 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
- 1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- ¼ φλ. ελαιόλαδο
- ¼ φλ. βασιλικό, κομμένα σε φυλλαράκια
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διάρκεια:
00:40
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Κατσαρόλα
Μερίδες:
4
Κατηγορία
Σαλάτες
Ετικέτες
- Ιταλία
- σαλάτες
- σαλάτα
- εύκολη
- κριθαράκι
- τοματινια
- σπανάκι
- φυτικό τυρί
- κουκουνάρι
- κουκουναρόσπορος
- μαϊντανός
- σχοινόπρασο
- ξύδι
- κρεμμύδι
- κρεμμύδια
- σκόρδο
- βασιλικός
- ελαιόλαδο
- δίαιτα
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- υγιεινά
- υγεία
- χορτοφαγία
- vegetarian
- vegan
- κατσαρόλα
- νηστεία
- νηστίσιμο
- σαρακοστή
- κυρίως πιάτο
- φοιτητές