Υπάρχει κάτι καλύτερο από το να χρησιμοποιούμε σπιτικό ζωμό λαχανικών στο μαγείρεμα; Ναι, να τον φτιάξουμε με μηδενικά έξοδα!
Το τελευταίο διάστημα και με αφορμή ένα άρθρο που διάβασα σχετικά με το zero waste living, ξεκίνησα να κρατάω τις φλούδες ή τα άχρηστα κομμάτια λαχανικών, κάθε φορά που προετοίμαζα τα λαχανικά μου για οποιαδήποτε συνταγή. Αντί δηλαδή να τα αντιμετωπίσω σαν σκουπίδια, συλλέγω όλα τα περισσεύματα βάζοντάς τα σ' ένα βάζο στην κατάψυξη. Όταν συγκεντρωθεί μια σημαντική ποσότητα, τα "σκουπίδια" μετατρέπονται σε έναν υγιεινό και ανέξοδο ζωμό λαχανικών! Με αυτόν τον τρόπο, προσέχω την υγεία μου, την οικονομία μου και προστατεύω το περιβάλλον που ζω!
της Χριστίνας Κούλη