Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περσικό ρύζι με αποξηραμένα φρούτα

Περσικό ρύζι με αποξηραμένα φρούτα
Μέτρια

Μια παραδοσιακή περσική συνταγή, γεμάτη χρώματα και γεύση. Μια ιδιαίτερη, εναλλακτική πρόταση, για να αναδείξουμε το ρύζι από συνοδευτικό σε πρωταγωνιστή!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 01:30
    Δυσκολία: Μέτρια
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Ξεπλένουμε το ρύζι με παγωμένο νερό, μέχρι το νερό να τρέχει καθαρό από το σουρωτήρι.
    2. Βράζουμε το νερό με το αλάτι και ρίχνουμε μέσα το ρύζι. 
    3. Βράζουμε το ρύζι για 5', ανακατεύοντας 2-3 φορές με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα. Σουρώνουμε το ρύζι.
    4. Ανακατεύουμε τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς σ' ένα μπολ. 
    5. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια καθαρή κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το κάρδαμο και το πιπέρι.
    6. Προσθέτουμε το μείγμα φρούτων-ξηρών καρπών και στη συνέχεια το ρύζι. 
    7. Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για λίγο σε χαμηλή φωτιά.
    8. Όταν έχει πιεί τα υγρά του, το αφήνουμε για άλλα 3-5', ώστε να "αρπάξει" λίγο στον πάτο της κατσαρόλας. 
    9. Σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με μια πετσέτα την κατσαρόλα και το αφήνουμε για 15-20'. 
    10. Το σερβίρουμε, ραντίζοντάς το με 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο.
    Συστατικά:
    • 2 φλ. basmati
    • 4 φλ. νερό
    • 2 κ.σ. αλάτι
    • ½ φλ. ξερά βερύκοκα
    • ½ φλ. ξανθιές σταφίδες
    • ½ φλ. ψιλοκομμένα δαμάσκηνα
    • ½ φλ. φυτικό βούτυρο
    • ½ κ.γ. κάρδαμο
    • ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
    • ½ φλ. ανάλατα φιστίκια
    Τρόπος μαγειρέματος: Κατσαρόλα
    Μερίδες: 4
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
8  ψήφοι
©Lovecooking.gr