Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Zero-Waste ζωμός λαχανικών

Υπάρχει κάτι καλύτερο από το να χρησιμοποιούμε σπιτικό ζωμό λαχανικών στο μαγείρεμα; Ναι, να τον φτιάξουμε με μηδενικά έξοδα!
Το τελευταίο διάστημα και με αφορμή ένα άρθρο που διάβασα σχετικά με το zero waste living, ξεκίνησα να κρατάω τις φλούδες ή τα άχρηστα κομμάτια λαχανικών, κάθε φορά που προετοίμαζα τα λαχανικά μου για οποιαδήποτε συνταγή. Αντί δηλαδή να τα αντιμετωπίσω σαν σκουπίδια, συλλέγω όλα τα περισσεύματα βάζοντάς τα σ' ένα βάζο στην κατάψυξη. Όταν συγκεντρωθεί μια σημαντική ποσότητα, τα "σκουπίδια" μετατρέπονται σε έναν υγιεινό και ανέξοδο ζωμό λαχανικών! Με αυτόν τον τρόπο, προσέχω την υγεία μου, την οικονομία μου και προστατεύω το περιβάλλον που ζω!

της Χριστίνας Κούλη

Διαβάστε περισσότερα...

Φακόρυζο με λαχανάκια Βρυξελλών και μπρόκολο

Αγαπάμε το φακόρυζο για τη νοστιμιά του αλλά και για τα πολύτιμα στοιχεία που δίνει στον οργανισμό μας ο συνδυασμός των υλικών του. Σε αυτή του την εκδοχή, το στολίσαμε με μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών και μια απλή βινεγκρέτ, προσδίδοντάς του επιπλέον άρωμα και νοστιμιά!

Της Χριστίνας Κούλη

Διαβάστε περισσότερα...

Μαλακά μπισκότα σοκολάτας

Η ανάγκη μας για σοκολάτα, είναι μόνιμη! Η γεμάτη γεύση της, είναι συνυφασμένη με την τρυφερότητα και τη θαλπωρή. Χρειαζόμαστε λοιπόν μια συνταγή, που να δημιουργεί εύκολα, απλά και γρήγορα, το αποτέλεσμα που αναζητάμε. Η συγκεκριμένη, συνδυάζει όλα τα παραπάνω, αξιοποιεί τη γλύκα των χουρμάδων, την ευελιξία του αβοκάντο, δεν έχει αλεύρι και προσφέρει τον πειρασμό της κουβερτούρας, κρυμμένο στη μαλακιά υφή των μπράουνις!

Της Χριστίνας Κούλη

Διαβάστε περισσότερα...

Πέστο δυόσμου - λεμονοβασιλικού - Lemon basil and mint pesto

Όσοι μας παρακολουθείτε, θα έχετε ήδη αντιληφθεί, την ιδιαίτερη προτίμησή μας στα μεζεδάκια. Αποτελούν μια εύκολη και γρήγορη λύση, σε περιπτώσεις που μας έρχονται ξαφνικά φίλοι στο σπίτι και που χρειάζεται να βγούμε ασπροπρόσωποι απέναντι στην συν-τροφικότητά μας!

Της Χριστίνας Κούλη

(Scroll down for recipe in English)

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS