Φακές με ρύζι κουνουπιδιού
Οι φακές, συγκαταλέγονται ανάμεσα στα αγαπημένα μας πιάτα. Αυτός όμως ο μοναδικός συνδυασμός τους με κουνουπίδι, ευωδιαστό τζίντζερ και κουρκουμά, μας δίνει μεγάλη χαρά όσο τις μαγειρεύουμε και γλυκιά ανυπομονησία μέχρι να τις δοκιμάσουμε!
Της Χριστίνας Κούλη
Εκτέλεση - Directions
- Ξεπλένουμε καλά τις φακές και ιδανικά τις μουλιάζουμε σε μπόλικο νερό για 6-8 ώρες.
- Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι μαζί με το τζίντζερ, σε μέτρια φωτιά.
- Μετά από περίπου 3', προσθέτουμε τον κουρκουμά, το κάρυ και συνεχίζουμε για άλλο 1'.
- Προσθέτουμε το ζωμό, λίγο νερό και ανακατεύουμε μέχρι να ενοποιηθούν.
- Όταν αρχίσει ο βρασμός, προσθέτουμε τις φακές με το θρούμπι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Σιγοβράζουμε για 20-30'. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα και αν χρειάζεται συμπληρώνουμε με νερό.
- Κόβουμε το κουνουπίδι σε φουντάκια.
- Το βάζουμε στο μούλτι και χτυπάμε για λίγο, μέχρι να αποκτήσει όψη ρυζιού. Προσοχή μην μας παρατριφτεί! Δεν θέλουμε να γίνει αλεύρι, απλά να θυμίζει ρύζι.
- Όταν οι φακές είναι σχεδόν έτοιμες, προσθέτουμε το "ρύζι". Αν οι φακές έχουν πιει όλα τα υγρά τους, θα χρειαστεί να συμπληρώσουμε λίγο νερό ακόμα. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε για ακόμα 5' ή μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι.
- Σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό και απολαμβάνουμε!
- 2 φλ. φακές
- 1 κουνουπίδι
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- ¼ κ.γ. κάρυ
- 1 κ.σ. θρούμπι
- 2 κ.σ. λάδι
- 3 φλ. ζωμός λαχανικών
- νερό
- φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα
- αλάτι, πιπέρι
Διάρκεια:
01:00
Δυσκολία:
Μέτρια
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Κατσαρόλα
Μερίδες:
5
Κατηγορία
Όσπρια
Ετικέτες
- φακές
- κουνουπίδι
- όσπρια
- μέτρια
- κρεμμύδι
- τζίντζερ
- σκόρδο
- κουρκουμάς
- κάρυ
- θρούμπι
- ζωμός λαχανικών
- κόλιανδρος
- μαϊντανός
- κατσαρόλα
- χορτοφαγία
- vegetarian
- vegan
- glutenfree
- gluten free
- χωρίς γλουτένη
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- παιδί
- νηστεία
- νηστίσιμο
- Ελλάδα
- λαχανικά
- λαδερά
- κυρίως πιάτο
- μυρωδικά
- σαρακοστή
- ελαιόλαδο
- Χριστίνα Κούλη