Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Ρεβίθια φουρνιστά με μελιτζάνες και δυόσμο

Εμπνευσμένη συνταγή από τις παραδοσιακές ρεβιθάδες της Σίφνου με πινελιές Ηπειρώτικες και νοστιμιά που μόνο τα πιάτα της Ελληνικής υπαίθρου μπορούν να προσφέρουν!

της Βίκυς Χριστοπούλου

Διαβάστε περισσότερα...

Ταμπουλέ!

Αυτή η δροσερή σαλάτα που μας έρχεται από τα βάθη της Ανατολής, κατέληξε να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα έθνικ πιάτα της Δύσης. Χρησιμοποιώντας την αυθεντική συνταγή ή παραλλαγές, είναι σίγουρο ότι θα αγαπηθεί από όλους στο τραπέζι μας!

της Βίκυς Χριστοπούλου

Διαβάστε περισσότερα...

Τουρλού-τουρλού

Πασίγνωστο φαγητό, αλλά... πολύ μπερδεμένο: γίνεται στο φούρνο ή στην κατσαρόλα; Και σε τι διαφέρει ή δεν διαφέρει από το Μπριάμ;
Εδώ θα σας δώσουμε την συνταγή που έφερε η οικογένεια από τον Πόντο, με το όνομα Τουρλού-τουρλού, με ελάχιστες αλλαγές, κυρίως στη διαδικασία και τους χρόνους που προσθέτουμε το κάθε υλικό στην κατσαρόλα.
Οι παλιοί, χρησιμοποιούσαν σαφώς καλύτερες πρώτες ύλες - συνήθως από το μποστάνι τους - και δεν τους ενοχλούσε αν κάποια λαχανικά έλιωναν στην κατσαρόλα - η γεύση ήταν ούτως ή άλλως υπέροχη!
Το φαγητό φτιάχνεται με φασολάκια και μάλιστα δεν αποκτά την ιδιαίτερη προσωπικότητά του, χωρίς τη συγκεκριμένη ποικιλία:
Τα αμπελοφάσουλα! Ο συνδυασμός τους με τις πατάτες είναι που δίνει την γευστική βάση στο φαγητό.
Κάντε το στην εποχή του, το καλοκαίρι. Και μη βιαστείτε να το σερβίρετε. Αφήστε να “κάτσει” τουλάχιστον μισή ώρα, μία ακόμα καλύτερα.
Και θυμηθείτε, πως όσο καλύτερη και φρέσκια πρώτη ύλη χρησιμοποιήσετε, τόσο πιο νόστιμο και μυρωδάτο θα γίνει.

του Κωστή Θεοδωρίδη

Διαβάστε περισσότερα...

Smoothie καρπούζι!

Το θερμόμετρο ανεβαίνει και εμείς χρειαζόμαστε ​κάτι δροσερό και υγιεινό να μας τονώσει και να μας φτιάξει τη διάθεση. Διαλέξαμε το καρπούζι, ένα από τα πιο δροσιστικά καλοκαιρινά φρούτα, με ελάχιστες θερμίδες αλλά μεγάλη διατροφική αξία και το ήπιαμε στο ποτήρι!

της Χριστίνας Κούλη

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS