Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σάλτσα Χαρίσα

Σάλτσα Χαρίσα
Πολύ εύκολη

Η Χαρίσα, είναι μια πικάντικη καυτερή σάλτσα - βασίζεται στις πιπεριές τσίλι, που την συναντάμε σε χώρες της Β. Αφρικής, όπως η Τυνησία, το Μαρόκο και η Αλγερία. Μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σε κους-κους, σούπες, ζυμαρικά, αλλά και σαν ντιπ, σε συνδυασμό με φυτική μαγιονέζα.

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:40
    Δυσκολία: Πολύ εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Μουλιάζουμε τις πιπεριές σε ζεστό νερό για 30'. Τις στραγγίζουμε και αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα σπόρια τους.
    2. Πολτοποιούμε όλα τα υλικά στο multi ή στο γουδί, μέχρι να γίνουν μια παχύρρευστη σάλτσα.
    3. Την φυλάμε σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο, προσθέτοντας στην επιφάνεια λίγο ελαιόλαδο για να διατηρείται φρέσκια. Κατ' αυτόν τον τρόπο, μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για περισσότερο από ένα μήνα.
    Συστατικά:
    • 10-12 αποξηραμένες πιπεριές τσίλι
    • 3 σκελίδες σκόρδο
    • 2 κ.γ. κύμινο
    • 1 κ.γ. κόλιανδρο
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • αλάτι
    Τρόπος μαγειρέματος: Χωρίς μαγείρεμα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
11  ψήφοι
©Lovecooking.gr