Μπουρίτος με λαχανικά (burritos de verdures)
Παραδοσιακό πιάτο του Μεξικού τα μπουρίτος, σε αυτή τους την εκδοχή χωρίς κρέας, παραμένουν πεντανόστιμα, αλλά και υγιεινά και χορταστικά! Το όνομά τους, προδίδει και το μυστικό της επιτυχίας τους - πρέπει να τα τυλίξουμε σφιχτά, σαν πούρα!
Εκτέλεση - Directions
- Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε καλά τα φασόλια και το καλαμπόκι.
- Σ’ ένα τηγάνι, σοτάρουμε στο ηλιέλαιο το κρεμμύδι με το σκόρδο.
- Προσθέτουμε το καρότο και στη συνέχεια ένα-ένα τα υπόλοιπα λαχανικά.
- Σβήνουμε με την τεκίλα και το χυμό λεμονιού και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα αφήνουμε να μαγειρευθούν το πολύ για 5-7'.
- Παίρνουμε τη γέμιση με κουτάλι, τη μοιράζουμε στις τορτίγιας, τις τυλίγουμε σφιχτά και σερβίρουμε σε πιάτα που έχουν σαν συνοδευτικό δροσερό μαρούλι.
- 8 τορτίγιας
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 καρότο τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κολοκυθάκι κομμένο σε μικρούς κύβους
- 1 πιπεριά φλωρίνης φρέσκια, κομμένη σε κυβάκια
- 200 γρ. κόκκινα φασόλια
- 200 γρ. καλαμπόκι
- ½ φλ. ελιές μαύρες, χωρίς το κουκούτσι τους
- 1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- 1 σφηνάκι τεκίλα
- χυμό ½ λεμονιού
- 4 φλ. ψιλοκομμένο μαρούλι για γαρνίρισμα
Διάρκεια:
00:35
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Τηγάνι
Μερίδες:
4
Κατηγορία
Λαχανικά
Ετικέτες
- λαχανικά
- μπουρίτος
- burritos
- παραδοσιακό
- Μεξικό
- μεξικάνικο
- τορτίγιας
- τορτίγιες
- κρεμμύδι
- σκόρδο
- καρότο
- κολοκύθι
- Πιπεριές Φλωρίνης
- φασόλια κόκκινα
- καλαμπόκι
- ελιές
- τσίλι
- κύμινο
- ρίγανη
- ηλιέλαιο
- τεκίλα
- χυμός λεμονιού
- μαρούλι
- δίαιτα
- χορτοφαγία
- vegetarian
- vegan
- καλοκαίρι
- νηστεία
- νηστίσιμο
- σαρακοστή
- κυρίως πιάτο
- εύκολη
- πολύ εύκολη
- εύκολα και γρήγορα
- πρωτάρηδες
- φοιτητές
- παιδί
- παιδί και διατροφή
- πάρτι
- σνακ