Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπουρίτος με λαχανικά (burritos de verdures)

Μπουρίτος με λαχανικά (burritos de verdures)
Εύκολη

Παραδοσιακό πιάτο του Μεξικού τα μπουρίτος, σε αυτή τους την εκδοχή χωρίς κρέας, παραμένουν πεντανόστιμα, αλλά και υγιεινά και χορταστικά! Το όνομά τους, προδίδει και το μυστικό της επιτυχίας τους - πρέπει να τα τυλίξουμε σφιχτά, σαν πούρα!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:35
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε καλά τα φασόλια και το καλαμπόκι.
    2. Σ’ ένα τηγάνι, σοτάρουμε στο ηλιέλαιο το κρεμμύδι με το σκόρδο.
    3. Προσθέτουμε το καρότο και στη συνέχεια ένα-ένα τα υπόλοιπα λαχανικά.
    4. Σβήνουμε με την τεκίλα και το χυμό λεμονιού και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα αφήνουμε να μαγειρευθούν το πολύ για 5-7'.
    5. Παίρνουμε τη γέμιση με κουτάλι, τη μοιράζουμε στις τορτίγιας, τις τυλίγουμε σφιχτά και σερβίρουμε σε πιάτα που έχουν σαν συνοδευτικό δροσερό μαρούλι.
    Συστατικά:
    • 8 τορτίγιας
    • 1 κρεμμύδι τριμμένο
    • 1 καρότο τριμμένο
    • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
    • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε μικρούς κύβους
    • 1 πιπεριά φλωρίνης φρέσκια, κομμένη σε κυβάκια
    • 200 γρ. κόκκινα φασόλια
    • 200 γρ. καλαμπόκι
    • ½ φλ. ελιές μαύρες, χωρίς το κουκούτσι τους
    • 1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
    • 1 κ.γ. κύμινο
    • 1 κ.γ. ρίγανη
    • αλάτι, πιπέρι
    • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
    • 1 σφηνάκι τεκίλα
    • χυμό ½ λεμονιού
    • 4 φλ. ψιλοκομμένο μαρούλι για γαρνίρισμα

     

     

    Τρόπος μαγειρέματος: Τηγάνι
    Μερίδες: 4
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
10  ψήφοι
©Lovecooking.gr