Μανιτάρια με σκόρδο στο πήλινο
Μια πανεύκολη συνταγή για μανιτάρια, που μπορεί να τη φτιάξει ο καθένας. Μπορούμε να τα απολαύσουμε σαν ορεκτικό αλλά και σαν κυρίως πιάτο, με τη συνοδεία φρεσκοψημένου ψωμιού και δροσερής ρακής!
Εκτέλεση - Directions
- Πλένουμε τα μανιτάρια και τα ανακατεύουμε σ' ένα μπολ, με το αλάτι, το σκόρδο και το λάδι.
- Τα βάζουμε σ' ένα πήλινο βαθύ σκεύος και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20'.
- 5' πριν τα βγάλουμε από το φούρνο, τα ραντίζουμε με το κονιάκ.
- Τα σερβίρουμε ζεστά, με φρεσκοψημένο ψωμί!
- 500 γρ. λευκά μανιτάρια
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. κονιάκ
Διάρκεια:
00:35
Δυσκολία:
Πολύ εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Φούρνος
Μερίδες:
2
Κατηγορία
Λαχανικά