Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κουνουπίδι καπαμά

Κουνουπίδι καπαμά
Εύκολη

Ένα ακόμα παραδοσιακό πιάτο από τον γαστρονομικό πλούτο της Ελλάδας, που άντεξε στο πέρασμα των χρόνων.

της Βίκυς Χριστοπούλου

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:40
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Χωρίζουμε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια.
    2. Kόβουμε τα πράσα και τα καρότα σε ροδέλες και τις πατάτες κυδωνάτες.
    3. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε τα πράσα.
    4. Έπειτα προσθέτουμε το κουνουπίδι, τις πατάτες και τα καρότα.
    5. Όταν πάρουν ελαφρύ χρώμα, ρίχνουμε τις ντομάτες τριμμένες μαζί με ένα φλιτζάνι νερό, το υπόλοιπο λάδι, τις σταφίδες, αλατοπίπερο, μια πρέζα ζάχαρη και τη δάφνη.
    6. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 25' περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν οι πατάτες.
    Συστατικά:
    • 1 μέτριο κουνουπίδι
    • 2 πράσα
    • 2 καρότα
    • 4 μεγάλες πατάτες
    • 500 γρ. ντομάτες
    • 4 κ.σ. σταφίδες μαύρες
    • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
    • 1 φύλλο δάφνης
    • 1 πρέζα ζάχαρη
    • αλάτι
    • πιπέρι
    Τρόπος μαγειρέματος: Κατσαρόλα
    Μερίδες: 4
    Tip:

    Το φαγητό αυτό συνοδεύεται πολύ ευχάριστα και με ρύζι.

    Αν επιθυμούμε, για μεγαλύτερο βάθος στη γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε στο μαγείρεμα κι ένα σφηνάκι κόκκινο κρασί.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
36  ψήφοι
©Lovecooking.gr