Τάρτα με πράσα και τοματίνια - Leek and cherry tomatoes tart
Μια γευστική πρόταση που συνδυάζει πράσα και τοματίνια, αγαπημένα λαχανικά, σε μια πιο αγαπημένη τάρτα!
(Scroll down for recipe in English)
Εκτέλεση - Directions
- Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σ' ένα φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ, βάζουμε το λιναρόσπορο και το νερό και το αφήνουμε στην άκρη.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρουμε τα πράσα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Λίγο πριν πάρουν χρώμα τα πράσα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Λαδώνουμε μια ταρτιέρα και στρώνουμε το φύλλο.
- Όταν η γέμισή μας δεν είναι πια τόσο ζεστή, την απλώνουμε πάνω στο φύλλο και βάζουμε την τάρτα στο φούρνο.
- Ψήνουμε για μισή ώρα, προσέχοντας να μη μας αρπάξει.
- Βγάζουμε την τάρτα μας από το φούρνο και περιμένουμε για τουλάχιστον 10' πριν την κόψουμε για να σερβίρουμε.
- Defrost the puff pastry according to the instructions on the package.
- In a small cup combine the ground flax seed and the water and set aside.
- On medium heat, sauté the leeks with the olive oil.
- Preheat the oven at 190 degrees Celsius.
- Right before the leeks are ready, add the rest of the ingredients and stir gently.
- Grease a tart dish and lay the puff pastry.
- When the filling is cooler, pour it the tart dish and even the surface.
- Bake for half an hour while keeping an eye on it.
- Remove the tart from the oven and let it stay for 10 minutes before cutting a piece.
- ½ συσκευασία κατεψυγμένη σφολιάτα
- 1 κιλό πράσα, σε ροδέλες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 20 τοματίνια, τεμαχισμένα
- 2 αβγά "λιναρόσπορου" (1 αβγό λιναρόσπορου: 1 κ.σ. τριμμένος λιναρόσπορος σε 3 κ.σ. νερό)
- 200 γρ. φυτική κρέμα
- λίγο μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ½ package frozen puff pastry
- 1 kgr chopped leeks
- 4 tbsp olive oil
- 20 halved cherry tomatoes
- 2 flax seed eggs (1 tbsp ground flaxseed in 3 tbsp water)
- 200 ml vegan cream
- a little nutmeg
- salt and pepper to taste
Διάρκεια:
01:10
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
- - - - - - - - - - - - - - -
Συστατικά:
- - - - - - - - - - -
Τρόπος μαγειρέματος:
Φούρνος
Μερίδες:
6 - 8
Κατηγορία
Αλμυρές Πίτες-Τάρτες
Ετικέτες
- αλμυρές πίτες
- πίτες
- τάρτες
- πράσα
- τοματινια
- εύκολη
- εύκολα και γρήγορα
- φούρνος
- φύλλο
- ελαιόλαδο
- λιναρόσπορος
- φυτική κρέμα γάλακτος
- μοσχοκάρυδο
- δίαιτα
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- υγιεινά
- υγεία
- χορτοφαγία
- vegetarian
- vegan
- glutenfree
- gluten free
- χωρίς γλουτένη
- νηστεία
- νηστίσιμο
- σαρακοστή
- κυρίως πιάτο
- φοιτητές
- Βίκυ Χριστοπούλου
- puff pastry
- leeks
- olive oil
- cherry tomatoes
- flax seed eggs
- vegan cream
- nutmeg
- Vicky Christopoulou
- σφολιάτα