Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τάρτα με πράσα και τοματίνια - Leek and cherry tomatoes tart

Τάρτα με πράσα και τοματίνια - Leek and cherry tomatoes tart
Εύκολη

Μια γευστική πρόταση που συνδυάζει πράσα και τοματίνια, αγαπημένα λαχανικά, σε μια πιο αγαπημένη τάρτα!

της Βίκυς Χριστοπούλου

(Scroll down for recipe in English)

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 01:10
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
    2. Σ' ένα φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ, βάζουμε το λιναρόσπορο και το νερό και το αφήνουμε στην άκρη.
    3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρουμε τα πράσα.
    4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
    5. Λίγο πριν πάρουν χρώμα τα πράσα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ελαφρά.
    6. Λαδώνουμε μια ταρτιέρα και στρώνουμε το φύλλο.
    7. Όταν η γέμισή μας δεν είναι πια τόσο ζεστή, την απλώνουμε πάνω στο φύλλο και βάζουμε την τάρτα στο φούρνο.
    8. Ψήνουμε για μισή ώρα, προσέχοντας να μη μας αρπάξει.
    9. Βγάζουμε την τάρτα μας από το φούρνο και περιμένουμε για τουλάχιστον 10' πριν την κόψουμε για να σερβίρουμε.

    - - - - - - - - - - - - - - -

    1. Defrost the puff pastry according to the instructions on the package.
    2. In a small cup combine the ground flax seed and the water and set aside.
    3. On medium heat, sauté the leeks with the olive oil.
    4. Preheat the oven at 190 degrees Celsius.
    5. Right before the leeks are ready, add the rest of the ingredients and stir gently.
    6. Grease a tart dish and lay the puff pastry.
    7. When the filling is cooler, pour it the tart dish and even the surface.
    8. Bake for half an hour while keeping an eye on it.
    9. Remove the tart from the oven and let it stay for 10 minutes before cutting a piece.
    Συστατικά:
    • ½ συσκευασία κατεψυγμένη σφολιάτα
    • 1 κιλό πράσα, σε ροδέλες
    • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 20 τοματίνια, τεμαχισμένα
    • 2 αβγά "λιναρόσπορου" (1 αβγό λιναρόσπορου: 1 κ.σ. τριμμένος λιναρόσπορος σε 3 κ.σ. νερό)
    • 200 γρ. φυτική κρέμα
    • λίγο μοσχοκάρυδο
    • αλάτι
    • πιπέρι

    - - - - - - - - - - -

    • ½ package frozen puff pastry
    • 1 kgr chopped leeks
    • 4 tbsp olive oil
    • 20 halved cherry tomatoes
    • 2 flax seed eggs (1 tbsp ground flaxseed in 3 tbsp water)
    • 200 ml vegan cream
    • a little nutmeg
    • salt and pepper to taste
    Τρόπος μαγειρέματος: Φούρνος
    Μερίδες: 6 - 8
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
16  ψήφοι
©Lovecooking.gr