Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σπιτική υγρή βανίλια (vanilla extract)

Σπιτική υγρή βανίλια (vanilla extract)
Πολύ εύκολη

Η υγρή βανίλια (vanilla extract), είναι εξαιρετικά πιο μυρωδάτη από αυτήν σε σκόνη και δίνει πολύ ιδιαίτερη και χαρακτηριστική γεύση στα γλυκά. Στην Ελλάδα, πωλείται σε μικρά μπουκαλάκια και είναι αδικαιολόγητα ακριβή. Μπορούμε όμως να φτιάξουμε δικιά μας υγρή βανίλια, χρησιμοποιώντας το φασόλι της (vanilla bean). Αν σκεφτούμε οτι η τιμή 2 φασολιών στην Ελλάδα είναι τουλάχιστον ίση με την τιμή 10 φασολιών από το εξωτερικό και οτι θα χρειαστούμε για γλυκά 2-3 φασόλια μόνο μέσα σε ένα χρόνο, τότε μας συμφέρει να αγοράσουμε μέσω internet και να την παρασκευάσουμε μόνοι μας με έναν πολύ απλό τρόπο. Προτιμείστε την αγορά της από κάποιο αγγλικό site και όχι αμερικάνικο, ώστε να σας έρθει με το ταχυδρομείο και όχι με επιβάρυνση courier.

Εκτέλεση - Directions

    Δυσκολία: Πολύ εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Χαράζουμε τις βανίλιες κατά μήκος, ώστε να φανεί ο καρπός τους.
    2. Στη συνέχεια τις κόβουμε στη μέση, σε 2 κομμάτια.
    3. Βάζουμε στο μπουκάλι μας τη βότκα με τις κομμένες βανίλιες και το ανακινούμε καλά.
    4. Αφήνουμε το μπουκάλι κλειστό, σε σκιερό μέρος και φροντίζουμε κάθε 2-3 μέρες να το ανακινούμε καλά, ώστε να αναμειγνύονται τα αρώματα.
    5. Όσο περνάει ο καιρός (χρειάζεται συνολικά 1-2 μήνες), το υγρό στο μπουκάλι θα σκουραίνει και θα το υγρό θα αποκτάει το τελικό του άρωμα.

    * Όταν έχουμε πλέον χρησιμοποιήσει για τα γλυκά μας τη μισή ποσότητα, μπορούμε να προσθέσουμε για μια ακόμα μόνο φορά μισό επιπλέον φλυτζάνι βότκα και μετά από 2-3 εβδομάδες, είναι έτοιμη πάλι για χρήση.

    Την παραπάνω συνταγή την βρήκαμε εδώ

    Συστατικά:
    • 3 φασόλια βανίλιας (vanilla beans)
    • 1 φλ. Βότκα
    • 1 καθαρό γυάλινο μπουκάλι για τη φύλαξη
    Τρόπος μαγειρέματος: Χωρίς μαγείρεμα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
6  ψήφοι
©Lovecooking.gr